Staatsbezoek van België – dag 3

Koningin Mathilde en Koningin Máxima arriveren per koninklijke trein in Utrecht om het vernieuwde Centraal Station te bekijken op de derde en laatste dag van het staatsbezoek van Koning Filip en Koningin Mathilde aan België aan Nederland. Het station is immers deels gebouw door een Belgisch bedrijf. Het was er heel erg druk!

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Daarna nemen koningin Máxima en koningin Mathilde afscheid van elkaar.

Embed from Getty Images

 

Vervolgens reist Koningin Mathilde door naar High Tech Campus in Eindhoven en de Sligro in Veghel, waar ze het ZiN Inspiratielab opent. Dit is een locatie waar horecaondernemers kunnen werken aan voedselbeleving. De focus ligt op de zintuigen. De Sligro gaat ook vestigingen openen in België, waardoor het toepasselijk was om de Belgische koningin uit te nodigen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Ik ben zelf naar Veghel geweest om koningin Mathilde te zien. Ze zag er prachtig uit! Ik maakte de onderstaande foto toen ze naar het publiek toe kwam lopen. Helaas ging daarna de pers voor me staan, waardoor ik geen foto’s meer kon maken toen de koningin bloemen kreeg van mensen in het publiek.

img_2207202_zpswqpyk39x

Foto: ©Emma, niet overnemen zonder toestemming

Koning Filip reist ook naar High Tech Campus Eindhoven. Daar zijn seminars over duurzame innovatie in Nederlandse en Belgische bedrijven. Koning Filip spreekt jonge onderzoekers en ondernemers. Ook is hij samen met minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu aanwezig bij een symposium over waterbeheer.

Het staatsbezoek eindigt bij Kasteel Heeze, waar minister Schultz van Haegen namens de Nederlandse regering officieel afscheid neemt van het Belgische Koningspaar.

Koningin Máxima is gekleed in Natan en haar hoed is van Fabienne Delvigne. Ze droeg zowel de hoed als de kleding al eerder.

Embed from Getty Images

 

Koningin Mathilde is wel helemaal in het nieuw. Ook haar hoed is van Fabienne Delvigne, haar kleding is ontworpen door Esmeralda Ammoun.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s