Staatsbezoek van België – dag 2 (dagprogramma)

De tweede dag van het staatsbezoek begint  voor Koning Filip met een bezoek aan ruimtevaartorganisatie ESA in Noordwijk. Vervolgens heeft hij in het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag een gesprek met mevrouw Broekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer, mevrouw Arib, voorzitter van de Tweede Kamer, en de voorzitters van de commissies Europese Zaken. Daarna ontvangt minister-president Mark Rutte koning Filip.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Koningin Mathilde en koningin Máxima gingen ondertussen in Den Haag naar Vitalis, een stichting die ondersteund wordt door het Oranje Fonds. De stichting zorgt ervoor dat kinderen uit probleemgezinnen een ‘maatje’ krijgen om hen te ondersteunen.

Embed from Getty Images

 

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Koningin Mathilde sluiten aan bij koning Filip voor de lunch in de Ridderzaal. Tijdens de lunch worden verschillende thema’s besproken, zoals stadsontwerp en innovatie.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

In de middag wonen Koning Filip en Koning Willem-Alexander het einde bij van een CEO-rondetafelbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst werden er nieuwe contracten getekend door Nederlandse en Belgische ondernemingen. Daarnaast bezoekt Koning Filip de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie.

Koningin Mathilde en Koningin Máxima bezoeken in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen Alechinsky retrospective exhibition. Alechinsky is een Belgische kunstenaar. Buiten maakten de Koninginnen nog tijd voor het publiek.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Koningin Máxima draagt een nieuwe outfit van NATAN en een hoed van Fabienne Delvigne. Koningin Mathilde draagt een outfit van Armani en een hoed van Fabienne Delvigne.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s