Terugblik: de Remembrance Sundays van de Hertogin van Cambridge

Een van de belangrijkste dagen in het jaar voor de Britse Koninklijke Familie is Remembrance Sunday, de zondag die het dichtst bij 11 november valt en waarop de Britten de gevallen militairen in oorlog herdenken. Deze datum is gekozen omdat 11 november Armistice Day (Wapenstilstand dag) is, op deze datum werd de Eerste Wereldoorlog beëindigd. Er zijn veel leden van de Koninklijke familie aanwezig op deze dag. Zij leggen een krans bij het monument op Whitehall in het centrum van Londen of ze bekijken de ceremonie vanaf het balkon van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook de Hertogin van Cambridge is er elk jaar bij sinds haar huwelijk in 2011. In deze aflevering van ‘Terugblik’ zie je al haar Remembrance Sundays (er zullen er namelijk nog velen volgen!)

13 november 2011

Voor de Hertogin van Cambridge was 2011 het eerste jaar dat ze bij Remembrance Sunday aanwezig was. De hertogin van Cornwall, de gravin van Wessex en Timothy Lawrence (de man van prinses Anne) stonden samen met de kersverse Hertogin op het balkon. Ze was volledig in het nieuw: een hoed van Jane Corbett en een jas van Diane von Fürstenberg. Ze droeg kleine diamanten oorstekers van Kiki McDonough.

Embed from Getty Images

 

11 november 2012

Op de tweede Remembrance Sunday van de Hertogin van Cambridge was de Camilla er niet bij. Haar plaats op het balkon werd ingenomen door de  hofdame van de Koningin en peetmoeder van prins William Susan Hussey. Ook waren de gravin van Wessex en Timothy Lawrence weer aanwezig op het balkon. De Hertogin herdroeg haar mantel van 2011 van Diane von Fürstenberg, koos een hoed uit 2006 van Philip Treacy en droeg pareloorhangers van Annoushka. Catherine was net zwanger van prins George.

Embed from Getty Images

 

10 november 2013

Dit was de eerste Remembrance Sunday als moeder van prins George. Opnieuw was de Hertogin van Cornwall er niet. Deze keer stonden er daarom maar drie Royals op het middelste balkon: de Hertogin, de gravin van Wessex en Timothy Lawrence. Catherine droeg een nieuwe mantel van Temperley en koos een hoed die ze al eerder droeg van Lock & Co. Ze droeg dezelfde oorbellen als in 2012 van Annoushka.

Embed from Getty Images

 

9 november 2014

De Hertogin van Cambridge was op deze Remembrance Sunday zwanger van prinses Charlotte. Ze was net over de zwaarste periode van haar ernstige zwangerschapsmisselijkheid (hyperemesis gravidarum) heen. Samen met de Hertogin van Cornwall en de gravin van Wessex stond ze op het balkon. Ze koos een nieuwe jas van Alexander McQueen en droeg de hoed van Remembrance Sunday 2011.

Embed from Getty Images

 

8 november 2015

De Britse Koninklijke familie had voor Remembrance Sunday 2015 speciale gasten: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren overgekomen uit Nederland om mee te doen in Remembrance Sunday, om daarmee de Britse militairen die sneuvelden in de bevrijding van Nederland te bedanken en te herdenken. Koningin Máxima stond bij de gravin van Wessex, Timothy Lawrence en de Hertogin op het balkon. In 2015 waren de Hertog en de Hertogin van Cambridge ook voor het eerst bij het Festival of Remembrance aan de vooravond van Remembrance Sunday. Op Remembrance Sunday zelf koos Catherine opnieuw voor Alexander McQueen, een nieuwe hoed van een onbekende ontwerper en haar pareloorbellen van Annoushka.

Embed from Getty Images

 

13 november 2016

Ook in 2016 was de Hertogin er bij: eindelijk weer in de oude samenstelling met de hertogin van Cornwall en de gravin van Wessex. Timothy Lawrence stond niet op het balkon met hen. Aan de vooravond van Remembrance Sunday waren de hertog en de hertogin ook bij het festival of Remembrance 2016.  Catherine liet voor het eerst haar haren opsteken op Remembrance Sunday en droeg een nieuwe hoed van John Boyd. Haar mantel droeg ze eerder bij Remembrance Sunday in 2011 en 2012, en is van Diane von Fürstenberg. Haar oorhangers komen uit de collectie van Koningin Elizabeth.

Embed from Getty Images

 

12 november 2017

Remembrance Sunday 2017 was anders dan anders: vanaf dit jaar legde de Koningin geen krans meer bij het monument en keek ze samen met prins Phillip vanaf het balkon naar de ceremonie. Daardoor veranderden ze balkonsamenstellingen iets: de Hertogin van Cornwall stond nu samen met de Koningin en prins Phillip op het middelste balkon, en het rechter balkon werd nu bezet door de Hertogin van Cambridge, de Gravin van Wessex en prinses Alexandra van Kent. De Hertogin, zwanger van haar derde kindje, droeg een nieuwe mantel met gouden knopen van Dolce & Gabbana en droeg de hoed die we al kennen van Remembrance Sunday 2012 van Phillip Treacy. De gouden oorstekers komen van Oscar de la Renta.

Embed from Getty Images

 

Mode statistieken

Mode is natuurlijk wel het minst belangrijke op deze dag, maar het is interessant om te kijken of dit ook voor Catherine zo is: draagt ze meestal nieuwe kleding of herdraagt ze vaak om juist niet de aandacht naar zich toe te trekken?

Hoed nieuw/herdragen:

 • Nieuw: 3 (2011, 2015, 2016)
 • Herdragen: 4 (2012, 2013, 2014, 2017)

Hoed ontwerper:

 • Jane Corbett: 2 (2011, 2014)
 • Philip Treacy: 2 (2012, 2017)
 • Lock & Co: 1 (2013)
 • John Boyd: 1 (2016)
 • Onbekend: 1 (2015)

Mantel nieuw/herdragen:

 • Nieuw: 5 (2011, 2013, 2014, 2015, 2017)
 • Herdragen: 2 (2012, 2016)

Mantel ontwerper:

 • Diane von Fürstenberg: 3 (2011, 2012, 2016)
 • Temperley: 1 (2013)
 • Alexander McQueen: 2 (2014, 2015)
 • Dolce & Gabbana: 1 (2017)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s