Festival of Remembrance 2016

Gisterenavond waren veel leden van de Britse Koninklijke Familie aanwezig bij het jaarlijkse Festival of Remembrance in de Royal Albert Hall, Londen. Het Festival wordt elk jaar gehouden op de avond voor Remembrance Day. Dat is altijd de zondag zo dicht mogelijk bij 11 november (Armistice Day, Wapenstilstand)  dat is dus vandaag. Op Remembrance Day worden alle gevallen Britse militairen herdacht met een ceremonie bij de Cenotaph in hartje Londen. Later vandaag meer hierover.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

De avond wordt georganiseerd door het Royal British Legion en elk jaar wonen leden van de Koninklijke familie het concert bij. Koningin Elizabeth woont de voorstelling sinds 1952 bij en heeft tot nu toe nog maar twee keer moeten afzeggen. Dit jaar waren dat koningin Elizabeth, prins Phillip, prins Charles, de Hertogin van Cornwall, de Hertog en de Hertogin van Cambridge, de Graaf en de Gravin van Wessex, prins Andrew, prinses Anne en Timothy Lawrence, de Hertog van Gloucester, de Hertog van Kent, de prins en de prinses Michael van Kent en prinses Alexandra.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

De Koningin en de andere leden van de koninklijke familie dragen allemaal een klaproos, symbool voor de Eerste Wereldoorlog. De klaproos was nameljk de eerste bloem die na de oorlog op de slagvelden ging groeien, en het rood staat symbool voor het bloed dat vergoten is.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Naast de Koninklijke familie zitten er veel militairen en hun families in de zaal, net als de nabestaanden van hen die gevallen zijn in oorlog. Ook zijn er veel leden van de Britse regering aanwezig. Voor Theresa May was het de eerste keer als Minister-President.

Embed from Getty Images

 

De Hertogin van Cambridge draagt een nieuwe mantel van Temperley.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s