Staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland – dag 2

Vandaag was alweer de tweede dag van het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland.

Op de tweede dag van het staatsbezoek bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima Christchurch op het Zuidereiland van het uit twee eilanden bestaande Nieuw-Zeeland.

Zij beginnen bij het Willowbank Wildlife Reserve, dat een broedprogramma heeft voor de bedreigde Nieuw-Zeelandse vogelsoort Kiwi. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kunnen het niet laten om de kleine Kiwi’s te aaien.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Daarna is er aandacht voor de cultuur en de economie van de oorspronkelijke bevolking van Nieuw-Zeeland, de Maori. De Koning en Koningin bezoeken het gemeenschapshuis en het economisch hoofdkantoor van de Ngai Tahu Iwi, de grootste Maori stam op het Zuidereiland. Voor deze stam is het erg belangrijk dat hun economie en landbouw duurzaam zijn en daar innoveren ze dan ook veel in.

Embed from Getty Images

Het is traditie dat het bezoekende land een lied zingt. Voor Nederland deed minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders dat. Hij zong met hulp van de Nederlandse delegatie ‘Tulpen uit Amsterdam’. NOS correspondent Kysia Hekster maakte het volgende leuke filmpje.

Een bezoek aan de stad Christchurch staat ’s middags in het teken van de gevolgen van de aardbeving in 2011, waarbij er vooral aandacht is voor de wederopbouw van de stad. Op 22 februari 2011 was er namelijk een zware aardbeving bij Christchurch. Er vielen 185 doden en de binnenstad was totaal verwoest. Het paar sprak met de burgemeester van Christchurch over de aardbeving en met vrijwilligers die hielpen de stad op te bouwen na de aardbeving.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima maakten een ritje in een oude tram om de herbouwde stad te bekijken.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Koningin Máxima droeg een nieuwe outfit van NATAN bestaande uit een jas en een japon met pailletten en een nieuwe hoed. Dit is de eerste compleet nieuwe outfit die ze tijdens dit staatsbezoek en het vorige aan Australië heeft gedragen.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

 

Koning Willem-Alexander had zijn stropdas aangepast op de outfit van zijn vrouw.

Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s