Staatsbezoek aan Australië – dag 4

Het staatsbezoek aan Australië ging haar vierde dag in in Sydney, de grootste stad van Australië. Gisteren was het Koningspaar ook al in Sydney, voor de contraprestatie  in het Sydney Opera House.

Eerst bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een bijeenkomst van de ‘Netherlands Foreign Investment Agency’ over mogelijke Australische investeringen in Nederland.

Daarna volgt een gesprek met de gouverneur van New South Wales, David Hurley in het Government House. Elke staat van Australië heeft een gouverneur en in elke staat waar het Koningspaar komt bezoeken zij deze gouverneur, vertegenwoordiger van Koningin Elizabeth, ook. Het paar tekent ook het gastenboek.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Bij de universiteit van Sydney, de oudste universiteit van Australië, krijgt het Koninklijk Paar een rondleiding langs projecten waaraan Australische en Nederlandse studenten samenwerken. Ook spreken ze met Australische studenten die in Nederland hebben gestudeerd en Nederlandse studenten die op dit moment in Australië studeren. Ook is er een bijeenkomst waarbij minister Koenders van Buitenlandse Zaken een plan presenteert om de band tussen het Nederlandse en het Australische onderwijs te verstevigen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Na het bezoek aan de universiteit woont Koning Willem-Alexander het slot bij van een bijeenkomst van Nederlandse en Australische bedrijven. Er is namelijk ook een Nederlandse handelsmissie aan de gang die parallel loopt met het staatsbezoek. Koningin Máxima woont ondertussen het slot bij van een bijeenkomst over smart cities, steden waarin communicatie en informatie technologie volledig is geïntegreerd in het dagelijks leven, infrastructuur en andere openbare voorzieningen.

Vervolgens reist het Koninklijk Paar met een veerboot, genaamd ‘Alexander’, door de haven van Sydney naar Cockatoo Island.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Daar is een bijeenkomst over innovaties op het gebied van land- en tuinbouwproducten.  Koning Willem-Alexander houdt daar een toespraak. Hij heeft een Australische hoed gekregen en besluit deze tijdens zijn toespraak maar meteen op te houden – het staat hem goed. Het Koninklijk paar krijgt ook een rondleiding bij het bedrijf ‘Foodbytes’, dat zorgt voor innovaties op het gebied van voedsel.

Embed from Getty Images

Koningin Máxima draagt een ensemble van modehuis NATAN dat zij eerder droeg bij de doop van prinses Gloria de Bourbon Parme in september. Ook haar hoed, van Fabienne Delvigne, droeg ze eerder, net als de schoenen en andere accessoires (de kreeft-ketting is ook van NATAN).

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s