Staatsbezoek aan Australië – dag 3 (dagprogramma)

HYelaas zijn de oorspronkelijke foto’s van Getty Images verdwenen, daarom hier twee links naar fotoseries van andere fotoagentschappen: PPE door Albert Nieboer en ANP door Robin van Lonkhuijsen

Voor de derde dag van het staatsbezoek aan Australië zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima afgereisd naar de hoofdstad van Australië: Canberra. In Canberra leggen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima eerst een krans bij het Australian War Memorial. Zij steken een klaproos, symbool voor de Eerste Wereldoorlog, in een herinneringsmuur en ze tekenden het gastenboek.

 

Vervolgens vindt een ontmoeting plaats met minister-president Turnbull en zijn echtgenote Lucy in de regeringsgebouwen van Canberra. Minister Koenders van Buitenlandse zaken is hier ook bij aanwezig.

 

Na deze ontmoeting staat het gezelschap stil bij het MH17 monument en spreken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met vertegenwoordigers van Australische (hulp)diensten die assistentie hebben verleend na de vliegramp. Bij het monument voor de Australische slachtoffers van de ramp met MH17 legde het Koningspaar een zonnebloem, als verwijzing naar het veld met zonnebloemen in Oekraïne waarin delen van het vliegtuig neerkwamen.

Bij het Government House heet gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove het Koninklijk Paar welkom en krijgen zij een staatslunch aangeboden. Het was Sir Peter Cosgrove die het paar uitnodigde om naar Australië te komen. Hij is de vertegenwoordiger van het staatshoofd van Australië, Queen Elizabeth.  Dit is een vervanging voor het traditionele staatsbanket, dat helaas niet plaatsvindt in Australië.

Het bezoek aan Canberra wordt afgesloten met een gesprek bij de Nationale Archieven met Australiërs van Nederlandse afkomst.

Koningin Máxima draagt een nieuwe japon van modehuis NATAN en een hoed van Fabienne Delvigne, die zij precies 5 jaar geleden ook droeg tijdens een bezoek aan Curaçao. De pumps en andere accessoires, waaronder haar oorhangers van citrien, droeg ze ook al eerder. De poppy’s zijn een verwijzing naar de Australische slachtoffers van oorlogen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s