Staatsbezoek aan Australië – dag 2

Ook dag 2 van het staatsbezoek aan Australië wordt doorgebracht in Perth, een stad aan de westkust van het land. Daar krijgt het Koninklijk Paar uitleg over energiewinning in de toekomst en wordt in Curtin University ingegaan op het telescoopproject ‘Square Kilometre Array’ (SKA). Dit project houdt in dat er in Australië en Zuid-Afrika een park van radiotelescopen (bestaande uit schotelantennes, zoals in Dwingeloo, Drenthe) van ongeveer één vierkante kilometer wordt gebouwd. Een radiotelescoop wordt gebruikt om signalen op te vangen uit de ruimte. Bij dit project wordt er speciaal gelet op de sensitiviteit van de telescoop, zodat deze ook de kleinste signalen kan opvangen. Nederland is één van de twaalf landen die meewerken aan het project.

In HIVE, ‘the Curtin Hub for Immersive Visualisation and eResearch’, krijgen de Koning en Koningin te zien hoe informatie omgezet worden in 3D-beelden die wetenschap en onderzoek kunnen ondersteunen. Hiervoor kregen Willem-Alexander en Máxima 3D-brillen op.

Het programma eindigde vandaag met een bezoek aan de Ascot Racecourse in Perth, waar de Koning en Koningin enkele paardenraces bijwonen en via televisieschermen de Melbourne cup volgen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

De Melbourne Cup, de belangrijkste paardenrace van het land, wordt door vele Australiërs bekeken. Het wordt ook wel ‘The Race that Stops the Nation’ genoemd, omdat iedereen op het moment dat de Melbourne Cup begint ophoudt met dat wat hij of zij aan het doen is. Een Duits paard won de Cup.

Embed from Getty Images

Morgen staat het officiële gedeelte van het staatsbezoek op het programma in Canberra en later die dag gaat het gezelschap naar Sydney voor de contraprestatie in het beroemde Opera House.

Koningin Máxima droeg vandaag een outfit van NATAN met een hoed van Fabienne Delvigne. Ze droeg de japon al twee keer eerder: op Koningsdag 2014 en de viering van 200 jaar Koninkrijk in Maastricht.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s