Koning Bhumibol van Thailand overleden

Embed from Getty Images

Koning Bhumibol van Thailand is gisteren in het ziekenhuis in de Thaise hoofdstad Bangkok overleden. De Koning woonde al jaren met zijn vrouw Koningin Sirikit in een aparte vleugel van het ziekenhuis. Hij had een zwakke gezondheid. Deze week ging het slechter met hem. Zijn nieren functioneerden niet meer goed en  hij kreeg een longontsteking, waardoor hij in coma raakte. Op donderdag 13 oktober overleed hij in het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok om 10.52 uur Nederlandse tijd. Koning Bhumibol van Thailand is 88 jaar geworden.

De volledige titel van de Koning in het Thais is indrukwekkend: Phra Bat Somdet Phra Paraminthra Maha Bhumibol Adulyadej Mahitalathibet Ramathibodi Chakkrinaruebodin Sayamminthrathirat Borommanatthabophit. Bhumibol werd aanbeden in Thailand en het land is ondergedompeld in een lange periode van nationale rouw. Tv-zenders staan een hele maand op zwart-wit en buitenlandse zenders zijn niet meer bereikbaar. Officials van de regering dragen een heel jaar zwart.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt Bhumibol’s enige zoon kroonprins Maha Vajiralongkorn de nieuwe koning van Thailand. Door zijn dubieuze acties in het Thaise leger en het feit dat hij drie vrouwen heeft gehad, is hij niet populair in Thailand. Het is nog niet bekend wanneer hij de troon zal bestijgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s