Hertogin van Cambridge in Nederland

Het is alweer een paar dagen geleden, maar nu dan alsnog een log over de Hertogin van Cambridge in Nederland. Jacobien van www.royaltykids.blogspot.nl en www.koninklijkefotos.blogspot.nl is naar het bezoek geweest en ik mag haar foto’s gebruiken voor dit log. Ik wilde wachten met het schrijven van dit log totdat haar foto’s er waren, want ze zijn heel mooi! Bedankt Jacobien!

Het bezoek aan Nederland was het eerste solobezoek aan het buitenland van de Hertogin. Ze ging met een reguliere lijnvlucht van British Airways van Londen naar Rotterdam The Hague Airport.

Eerst bezocht ze Koning Willem-Alexander op Villa Eikenhorst voor een lunch. Koningin Máxima was in Argentinië voor de VN.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Vervolgens ging ze naar het Mauritshuis in Den Haag om de schilderijen die Koningin Elizabeth aan het Mauritshuis heeft uitgeleend te bezichtigen. Catherine studeerde kunstgeschiedenis aan de universiteit van St. Andrews en het paste daarom goed bij haar om deze tentoonstelling te bezichtigen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ook bekeek de Hertogin de bestaande collectie, waaronder Het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer. Later vertelde ze aan het publiek dat dit schilderij haar favoriet was.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Daarnaast woonde Catherine een workshop schilderen bij voor kinderen van een basisschool in Rotterdam.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Bij vertrek van het Mauritshuis maakte ze tijd voor het wachtende publiek. Sommigen stonden er al uren om een glimp op te vangen van de Hertogin.

Daarna ging ze naar de residentie van de Britse ambassadeur in Den Haag. Hier sprak Catherine met vertegenwoordigers van Nederlandse hulporganisaties op het gebied van verslavingen en problemen in de psygische gezondheid. In het Verenigd Koninkrijk zet de Hertogin zich hier veel voor in.

Embed from Getty Images

Als laatste bezocht Hare Koninklijke Hoogheid het project Bouwkeet in Rotterdam. Dit is een sociale werkplaats in een van de wijken van de stad. Het geeft buurtbewoners de kans om zich te ontwikkelen op creatief en licht technisch vlak.

Zo zag de Hertogin mensen werken met stof, hout en wol, hielp ze een fiets op te knappen en kreeg ze een hand van een zelfgebouwde robot.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ook bij vertrek uit Rotterdam maakte Catherine tijd vrij voor het publiek. Het was hier minder druk dan in Den Haag, maar er waren nog steeds erg veel mensen!

Vervolgens vloog de Hertogin vanaf Rotterdam the Hague Airport met een British Airways vlucht terug naar huis. Haar eerste solobezoek aan het buitenland was meer dan geslaagd! Later in de avond tweette Kensington Palace dit leuke bericht:

De Hertogin droeg een ontwerp van Catherine Walker, een clutch van LK Bennett, pumps van Gianvito Rossi en oorhangers van parels en diamanten van de Koningin. Ze droeg haar haren mooi opgestoken.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

foto’s met dank aan Jacobien van www.royaltykids.blogspot.nl en www.koninklijkefotos.blogspot.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s