Royal Tour 2016 Canada – dag 3.1 (Bella Bella)

Maandag 26 september:  Aankomst in Bella Bella, een klein plaatsje in het Great Bear Rainforest (waar veel beren leven). Daarna is er een ceremonieel welkom door de Heiltsuk First Nations community (de plaatselijke bevolking) gevolgd door een optreden door jeugd in het culturele centrum van de plaats, gevolgd door een korte ceremonie waarbij het Great Bear Rainforest wordt opgenomen in de Queen’s Commonwealth Canopy.

Het originele programma is niet doorgegaan in Bella Bella, omdat het te slecht weer is. De vlucht over het regenwoud en de boottocht door de MacLoughlin Bay zijn geschrapt.

De aankomst in Bella Bella rond het middaguur stelde hierdoor ook niet zoveel voor. Catherine en William hadden een ruige vlucht achter de rug met veel turbulentie en zijwinden. Ze moesten meteen bij aankomst een paraplu opsteken.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Gelukkig kon het gezelschap snel naar binnen. In het culturele centrum van Bella Bella was een ceremonieel welkom door de Heiltsuk First Nations community (de plaatselijke bevolking van dit afgelegen plaatsje).

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Er waren ook veel optredens van jeugd. Zij dansten in traditionele kleding voor het paar en gaven hen traditionele kleding.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Vervolgens was er een ceremonie waarbij het Great Bear Rainforest, waar Bella Bella aan grenst, wordt opgenomen in de Queen’s Commonwealth Canopy. Dit is een organisatie die bossen, wouden en natuurgebieden in de Gemenebest ondersteund. Prins William hield een speech.

Embed from Getty Images

Gelukkig werd het weer een beetje beter en kon het paar naar buiten om een plaquette van hun bezoek en de opname in de Queen’s Commonwealth Canopy te onthullen.

Embed from Getty Images

Als laatste activiteit in Bella Bella konden William en Catherine nog over de nieuwe brug over het regenwoud lopen, zodat ze toch nog de prachtige natuur konden bekijken.

Embed from Getty Images

Catherine was heel slim gekleed op de regen: een jas van Holland and Holland, een trui van J. Crew, een blouse van Topshop, een broek van Zara en haar trouwe Penople Chilvers laarzen. Ze droeg nieuwe oorhangers van het Canadese merk Pippa Small. Het witte mouwloze jasje is een cadeau van de plaatselijke bevolking.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Later vandaag

  • Het gezelschap keert terug naar Victoria, waar in de avond een receptie wordt gehouden in het Government House.

Terugkijken

Een speciale pagina:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s