Prins Alexander’s doop

Vorige week vrijdag werd prins Alexander van Zweden (19 april 2016) gedoopt in de Slotkapel van Paleis Drottningholm nabij Stockholm. In dit log lees je alsnog een verslag van de doop. Natuurlijk was de hele koninklijke familie hierbij aanwezig, want het was een feestelijk moment. Een video van de doop zelf kun je hieronder bekijken.

De peetouders van prins Alexander zijn:

  • Kroonprinses Victoria van Zweden
  • Lina Frejd-Hellqvist (zus van prinses Sofia)
  • Victor Magnusson (neef van prins Carl-Phillip)
  • Jan-Åke Hansson (vriend van prins Carl-Phillip)
  • Cajsa Larsson (vriendin van prinses Sofia)

Erg leuk was het moment dat prins Alexander en prins Oscar (zoontje van peettante Victoria) met elkaar speelden tijdens de dienst.

Prinses Sofia droeg voor de gelegenheid een japon van Ida Sjöstedt, de ontwerpster van haar trouwjapon. Prins Carl-Phillip droeg zijn militaire uniform. Prins Alexander droeg de doopjurk die alle andere kinderen, waaronder zijn eigen vader, in de Zweedse koninklijke familie dragen tijdens hun doop. Hij krijgt tijdens zijn doop zijn eerste onderscheiding: de Orde van de Sefarijnen, de hoogste Zweedse onderscheiding, uit handen van zijn opa, koning Carl-Gustav.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

De Koningin droeg een paarse outfit, wellicht bezig met het maken van een nieuwe traditie: roze voor de doop van de kinderen van Victoria, blauw voor de kinderen van Madeleine en paars voor de kinderen van Carl-Phillip. Uiteraard was ook de trotse Koning – in uniform- erbij!

Embed from Getty Images

Peettante kroonprinses Victoria draagt een japon van Elie Saab. Haar mooiste accessoires zijn haar kinderen, prinses Estelle in een passende roze outfit en de schattige prins Oscar, die tijdens de dienst de show stal door met de dopeling te spelen.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Prinses Madeleine droeg een japon van Erdem. Samen met haar man Chris moest ze de kinderen goed in de gaten houden: Leonore en Nicolas zijn echte boefjes! Anders dan de andere kinderen in de kerk wilden ze namelijk niet op hun plaats blijven zitten, spelen is natuurlijk ook veel interessanter.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Na de doop was er een receptie en een lunch, beide aangeboden door de koning en de koningin in Paleis Drottningholm.

Het zou me niet verbazen als we de komende jaren nog een aantal van deze dopen te zien krijgen, volgens mij is de Zweedse koninklijke familie nog lang niet compleet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s