Koninklijk gezin op de Olympische Spelen

Sinds zaterdag is het Koninklijk gezin in Rio de Janeiro voor de Olympische Zomerspelen. Ze waren al aanwezig bij enkele sporten waarbij verschillende Nederlanders in actie kwamen. Het is niet bekend hoe lang ze nog blijven.

Embed from Getty Images

Zaterdagnacht was het paar bij de 50m vrije slag finale van Ranomi Kromowidjojo. Ze werd helaas vijfde en het lukte haar dus niet om haar olympische titel te prolongeren. De teleurstelling was duidelijk van de gezichten van het koningspaar af te lezen.

Embed from Getty Images

Zondag ging het gelukkig beter. Het koningspaar én de prinsessen waren aanwezig bij de gouden race van windsurfer Dorian van Rijsselberghe. Hij kon de Koninklijke felicitaties op het witte jacht waarop de Koninklijke familie meevoer tijdens de race meteen in ontvangst nemen.

Maandag was het koninklijke gezelschap eerst bij de balkfinale van turnster Sanne Wevers. Wevers, die verrassend het goud pakte, werd toegejuicht door een enthousiaste koninklijke familie en daarna meteen gefeliciteerd.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Maandagavond was het tijd voor de hockeywedstrijd Nederland-Argentinië. Koningin Máxima was gekleed in het oranje en juichte met de rest van het gezin mee voor de Nederlandse hockeydames. Tegen een Argentijnse televisieverslaggever zei ze later: ik ben gewoon voor Nederland!

Dinsdagmiddag waren het Koningspaar en de prinsessen bij de kwalificatie van de Nederlandse springruiters. Het ging prima: drie ruiters foutloos!

Dinsdagavond ging het gezelschap opnieuw naar de turnhal, dit maal voor de rekstok finale van Epke Zonderland. Hij viel helaas, door een blessure aan zijn hand, van de rekstok af en eindigde als zevende. Het is goed te zien aan het Koninklijke gezin dat ze het vreselijk vinden dat de gouden Epke van Londen valt!

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ze juichen uiteraard nog wel voor hem!

Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s