Een Prinses en haar juwelen: prinses Laurentien van Nederland

Een nieuw deel in de serie ‘Een prinses en haar juwelen’. In dit deel:

Prinses Laurentien van Nederland

Prinses Laurentien heeft niet zo vaak gelegenheden waarbij ze een tiara draagt. Zo nu en dan een in Nederland, en verder vooral grote internationale gelegenheden en feesten waarbij ze aanwezig is. Toch heeft ze, doordat het Nederlandse Koningshuis graag tiara’s met elkaar deelt, al heel veel verschillende tiara’s gedragen.

Laurenkranstiara

Dit was de eerste tiara die prinses Laurentien droeg, namelijk op haar huwelijk met prins Constantijn in 2001. Dit is een van de oudste tiara’s in de Nederlandse kluizen, hij is waarschijnlijk zo’n 200 jaar oud.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Prinses Laurentien droeg deze tiara nog eenmaal meer, tijdens  het staatsbezoek van het Jordaanse Koningspaar aan Nederland enkele jaren geleden.

 

Korenarentiara

Laurentien debuteerde een tweede tiara in datzelfde jaar, 2001, op het huwelijk van de Noorse kroonprins Haakon met Mette-Marit. Deze tiara is veel gebruikt als huwelijkstiara, de korenaren staan immers voor vruchtbaarheid.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

 

Smaragden tiara (zonder smaragden) met parels

Laurentien droeg ook deze tiara slechts eenmalig, op het huwelijk van de Deense Kroonprins Frederik met Mary Donaldson in mei 2004. De tiara is in de originele vorm een tiara met smaragden, maar kan ook met parels gedragen worden.

Embed from Getty Images

 

 

Koningin Emma’s diamanten tiara met een robijn

Prinses Laurentien droeg prinses Beatrix’ favoriete tiara enkele keren, zoals op het huwelijk van de Zweedse Kroonprinses Victoria met Daniel Westling in 2010. De centrale diamant is vervangen door een robijn.

Embed from Getty Images

 

 

Koningin Emma’s diamanten tiara

Prinses Laurentien droeg koningin Emma’s diamanten tiara tot nu toe slechts één keer in de volledig diamanten versie, tijdens het staatsbezoek van België aan Nederland in november 2016.

Embed from Getty Images

 

Aquamarijnen tiara

Op de avond voor de inhuldiging droeg prinses Laurentien de aquamarijnen tiara. De tiara is gemaakt van diamanten en -je raadt het al- aquamarijnen in een strakke art-deco stijl. Het was een 18de verjaardagscadeau voor prinses Juliana en werd gemaakt door de Nederlandse juwelier Kempen, Begeer & Vos.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s