Royal Tour 2016 – dag 4.1 (Kaziranga/India)

13 april, ochtend: In de vroege ochtend is er een tocht met een open auto door het park zelf. Er zal een welkomstcomité zijn bestaande uit de lokale bevolking en de werknemers van het park. Er zal ook een ontmoeting zijn met de rangers in Kaziranga. Het is voor het park belangrijk dat de beschermde diersoorten, zoals de Indiase neushoorn, die er leven niet ter prooi vallen aan stropers. Dat is de laatste jaren erg succesvol geweest.

Het was een ochtendje vroeg op voor de hertog en de hertogin van Cambridge. Hun safaritocht door het Kaziranga park begon al om 7.15u. Ze werden verwelkomt door de medewerkers van het park. Het paar wilde graag de prachtige dieren in het park bekijken. Prins William is erg bezig met natuurbehoud en zet zich in om dieren als de neushoorn en de olifant te redden. Beide soorten leven ook in het park.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

En er waren ook prachtige olifanten.

Embed from Getty Images

Zo leven er bijvoorbeeld tijgers, water buffels, en speciale eenhorige neushoorns in het park. Deze leven alleen in India. Zo’n tweederde van de totale populatie eenhorige neushoorns woont in het Kaziranga park. Het is een zeer bedreigde diersoort en de rangers in het park doen er alles aan om stropers tegen te gaan.

Embed from Getty Images

Catherine en William  hadden zichtbaar zin in de safari. Catherine, als fervent hobby fotograaf, had haar eigen camera ook meegenomen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ze zagen een bijzondere neushoorn – wat zijn het toch prachtige dieren!

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Catherine droeg een blouse van RM Williams en een broek van Zara. Daarbij droeg ze citrienen oorhangers van Kiki McDonough en schoenen van Sebago.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Later vandaag:

  • Vervolgens is er opnieuw een ontmoeting met de lokale bevolking. Meer details over deze ontmoeting zullen later volgen.
  • In de middag zal er een bezoek zijn aan het centrum voor Wildlife Rehabilitation en Conservation. Het centrum verleent hulp aan wilde dieren die gewond zijn geraakt of bijvoorbeeld wees zijn geworden. Vervolgens worden de dieren altijd weer vrijgelaten in de wilde natuur. Er is ook een ontmoeting met jonge filmmakers, die een film hebben gemaakt over conflicten tussen dieren en mensen.
  • Als laatste brengt het paar een bezoek aan het Kaziranga Discovery Centre. Dit centrum is gebouwd door de Elephant Family, een liefdadigheidsorganisatie die opgericht is door de broer van hertogin Camilla. Het centrum is bedoeld als informatiecentrum over olifanten en zieke olifanten kunnen er ook verpleegd worden. Daarnaast zal het paar de laatste hand leggen aan een beeld van een olifant voor India’s Elephant Parade. Hierbij worden er 200 olifant beelden in India geplaatst die gedecoreerd zijn door verschillende kunstenaars. Dit post ik morgen!

Terugkijken:

Twee speciale pagina’s:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s