Royal Tour 2016 – Dag 2.1 (Mumbai/India)

11 april, ochtend: Prins William deelt lintjes uit in het Tai Mahal hotel. Ontmoeting met jonge ondernemers in The Social, een restaurant, bar en werkplek voor jonge mensen. Het geeft het Hertogelijk paar een kijkje in de enorme economie van India.

In de ochtend heeft prins William eerst lintjes uitgereikt in het Tai Mahal Palace hotel. De Hertogin van Cambridge was daarbij aanwezig, maar er zijn geen foto’s van.

Ten eerste lanceerde het paar de 2016-2017 GREAT Tech Rocketship Awards. Deze prijzen belonen de meest succesvolle Indiase jongeren die een eigen technologisch bedrijfje hebben. De prijs die de jongeren kunnen winnen is een trip naar het Verenigd Koninkrijk, waar kansen liggen op het gebied van financiering en bijscholing.

Embed from Getty Images

William bakte een soort pannenkoek met een machine maar Catherine durfde niet te proeven..

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Vervolgens ging het paar naar The Social, een restaurant, bar en werkplek voor jonge mensen. In India wonen, na China, het meeste mensen op de wereld. Er wonen meer dan 1,2 miljard mensen in India en door het grote aantal jonge mensen is de economie in India snel groeiend. In The Social wordt innovatie gestimuleerd.

Embed from Getty Images

Het paar ontmoette er jonge ondernemers die technologische bedrijfjes zijn begonnen.

Embed from Getty Images

In het volgende log meer over Catherine’s outfit.

Later vandaag:

  • Vlucht naar New Delhi, de hoofdstad van India.
  • Kranslegging bij de India Gate waarbij de nadruk zal liggen op de gevallen Indiase soldaten in de Eerste Wereldoorlog. Er stierven 70,000 soldaten uit India terwijl ze vochten voor het Britse leger.
  • Vervolgens is er een bezoek aan het Ghandi Smriti, het Ghandi Museum in het huis waar Ghandi, de stichter van het moderne India, zijn laatste jaren doorbracht.
  • In de avond is er een tuinfeest ter ere van de 90ste verjaardag van Koningin Elizabeth in de tuin van de residentie van de Britse ambassadeur in India. Prins William zal er een speech houden.

Terugkijken:

Twee speciale pagina’s:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s