Programma Royal Tour 2016

Embed from Getty Images

Vandaag werd het programma voor de tour van de hertog en de hertogin van Cambridge door India en Bhutan bekend gemaakt. Het is een erg interessant programma. HIeronder is het programma in het Nederlands te lezen.

Programma

10 april 2016 – Mumbai

 • Aankomst bij het Taj Mahal Palace Hotel. Het hotel was in november 2008 doelwit bij de terroristische aanslagen en staat nu symbool voor de kracht van de stad Mumbai. Er volgen gesprekken met leden van de staf die gasten van het hotel beschermden tijdens de aanslagen en het paar legt een krans voor de slachtoffers.
 • Bezoek aan Oval Maidan, een groot park met cricketvelden. Het park staat bekend om het prachtige uitzicht op de skyline van Mumbai, maar voor de lokale bevolking is het vooral een ontmoetingsplek. Het paar zal een cricket wedstrijd van kinderen bekijken en vertegenwoordigers van de drie liefdadigheidsinstellingen (Magic Bus, Doorstep en India’s Childline) die zich inzetten om het park beter te maken. Ook zal er een ontmoeting zijn met kinderen die in de talrijke sloppenwijken van Mumbai leven.
 • Vervolgens is er een bezoek aan de Banganga Water Tank, een oude watertank in de stad. Het is een plek waar de lokale bevolking graag samenkomt.
 • In de buurt van de watertank is ook een kleine sloppenwijk. Daar zal het paar vertegenwoordigers van de stichting SMILE ontmoeten, die zich inzet om de kansen van jonge mensen in de sloppenwijken te vergroten.
 • In de avond is er een ‘glitterende’ receptie en een diner ter ere van de filmsector van Mumbai, ook wel bekend als Bollywood. De opbrengsten van het evenement gaan naar de drie eerder genoemde liefdadigheidsinstellingen.

11 april 2016 – Mumbai/New Delhi

 • Ontmoeting met jonge ondernemers in The Social, een restaurant, bar en werkplek voor jonge mensen. Het geeft het Hertogelijk paar een kijkje in de enorme economie van India.
 • Vlucht naar New Delhi, de hoofdstad van India.
 • Kranslegging bij de India Gate waarbij de nadruk zal liggen op de gevallen Indiase soldaten in de Eerste Wereldoorlog. Er stierven 70,000 soldaten uit India terwijl ze vochten voor het Britse leger.
 • Vervolgens is er een bezoek aan het Ghandi Smriti, het Ghandi Museum in het huis waar Ghandi, de stichter van het moderne India, zijn laatste jaren doorbracht.
 • In de avond is er een tuinfeest ter ere van de 90ste verjaardag van Koningin Elizabeth in de tuin van de residentie van de Britse ambassadeur in India. Prins William zal er een speech houden.

12 april 2016 – New Dehli/Kaziranga National Park

 • In de ochtend zijn er twee nog niet nader beschreven activiteiten, waarvan de eerste betrekking heeft op de ondersteuning van jonge kwetsbare mensen in India en de tweede te maken heeft met een ontmoeting met een politieke leider.
 • Ook zal er een ontmoeting zijn met NGO’s (Non Gouvernementele Organisaties) in India. Deze ontmoeting is privé.
 • Vlucht naar Kaziranga National Park in de staat Assam. In de tijd die het paar hier doorbrengt ligt de nadruk op natuurbescherming.
 • Rondom een kampvuur is er een ontmoeting met de lokale bevolking. Ook zal het paar dans en musical optredens bekijken.

13 april 2016 – Kaziranga National Park

 • In de vroege ochtend is er een tocht met een open auto door het park zelf. Er zal een welkomstcomité zijn bestaande uit de lokale bevolking en de werknemers van het park.
 • Er zal ook een ontmoeting zijn met de rangers in Kaziranga. Het is voor het park belangrijk dat de beschermde diersoorten, zoals de Indiase neushoorn, die er leven niet ter prooi vallen aan stropers. Dat is de laatste jaren erg succesvol geweest.
 • Vervolgens is er opnieuw een ontmoeting met de lokale bevolking. Meer details over deze ontmoeting zullen later volgen.
 • In de middag zal er een bezoek zijn aan het centrum voor Wildlife Rehabilitation en Conservation. Het centrum verleent hulp aan wilde dieren die gewond zijn geraakt of bijvoorbeeld wees zijn geworden. Vervolgens worden de dieren altijd weer vrijgelaten in de wilde natuur. Er is ook een ontmoeting met jonge filmmakers, die een film hebben gemaakt over conflicten tussen dieren en mensen.
 • Als laatste brengt het paar een bezoek aan het Kaziranga Discovery Centre. Dit centrum is gebouwd door de Elephant Family, een liefdadigheidsorganisatie die opgericht is door de broer van hertogin Camilla. Het centrum is bedoeld als informatiecentrum over olifanten en zieke olifanten kunnen er ook verpleegd worden. Daarnaast zal het paar de laatste hand leggen aan een beeld van een olifant voor India’s Elephant Parade. Hierbij worden er 200 olifant beelden in India geplaatst die gedecoreerd zijn door verschillende kunstenaars.

14 april 2016 – Thimphu

 • Vlucht naar Bhutan. Op het vliegveld is er een korte welkomstceremonie door Bhutaanse officials.
 • In de middag is er een bezoek aan het prachtige Thimphu Dzong (het paleis van Bhutan). Er is een traditionele welkomstprocessie, volledig met muziek en traditionele klederdracht.
 • In Thimphu Dzong is er een ontmoeting met de Koning en de Koningin van Bhutan. Deze ontmoeting is privé. Het Koningspaar zal de hertog en de hertogin rondleiden in de prachtige tuinen van het paleis.
 • Vervolgens is er een bezoek aan de pijl-en-boogschietbaan van Thimphu. Deze sport is de nationale sport in Bhutan. Ook is er een ontmoeting met kinderen van lokale scholen die traditionele spelletjes spelen.
 • In de avond is er een diner met de Koning en de Koningin. Dit diner is privé.

15 april 2015 – Thimphu

 • De ochtend en de middag zal volledig gevuld worden met een wandeltocht naar Paro Taktsang. Dat is een klooster in de bergen van Bhutan en het is in 1692 gebouwd. Te wandeltocht zal 5 à 6 uur in beslag nemen. Tijdens het wandelen kan het paar genieten van de prachtige natuur van Bhutan en zullen ze de spirituele rust ervaren die de natuur hen zal brnegen.
 • In de avond is er in Thimphu een receptie voor Britten en Bhutaanse mensen met een sterke link met Groot-Brittannië.

16 april 2015 – Thimphu/Agra

 • In de ochtend is er een afscheidsceremonie op het vliegveld. Daarna volgt een korte vlucht naar Agra, India, waar de wereldberoemde Tai Mahal staat.
 • In Agra zal het paar de Tai Mahal bezoeken. De tempel is een van de belangrijkste symbolen van India en het hof zegt dat het paar niet kan wachten om het met eigen ogen te zien. De Tai Mahal is ook een symbool voor de liefde. Hiermee wordt het bezoek aan India afgesloten, het bezoek aan de tempel is ook uit dank voor de warmte en vriendelijkheid waarmee het paar in India ontvangen is.

Voor degene die het toch liever in het Engels willen lezen, dit is de link naar het Engelse programma. 

Ik heb ook een nieuwe pagina aangemaakt waar je alle berichten over de tour zult kunnen terugvinden. Ook kun je alle outfits van de Hertogin in één oogopslag zien op een subpagina die te vinden is onder ‘Royal Tour 2016’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s