Zoon voor Victoria & Daniel!

Embed from Getty Images

Kroonprinses Victoria van Zweden is vanavond, 2 maart 2016, om 20.28u bevallen van een zoon! Het jongetje is 52 centimeter lang en weegt 3655 gram. Het gaat goed met moeder en zoon. Hij is geboren in het Karolinska Ziekenhuis in Stockholm, Zweden. Trotse vader Daniel zei: ‘Het is geweldig. Alles is goed gegaan en het ging ontzettend snel!’

Prinses Estelle sliep al toen haar broertje werd geboren en ze zal pas morgenochtend op de hoogte gebracht worden van het leuke nieuws. Ze keek volgens prins Daniel zeer uit naar de geboorte van haar broertje of zusje.

Het jongetje is derde in de lijn van de Zweedse troonopvolging. Hij is het vierde kleinkind van koning Carl-Gustav en koningin Silvia. Naast prinses Estelle zijn ze ook al grootouders van prinses Leonore en prins Nicolas, kinderen van prinses Madeleine en Chris O’Neill.

De namen en het hertogdom worden morgen bekend gemaakt in een speciale ministerraad van de Koning. Hij draagt sowieso de titel ‘Prins van Zweden’ en zijn aanspreektitel is ‘Zijne Koninklijke Hoogheid’. Morgen vindt ook het Te Deum plaats in de Slotkapel van het Koninklijk Paleis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s