Prinses Alexia ligt nog in het ziekenhuis

Embed from Getty Images

Vanavond bleek in RTL Boulevard dat prinses Alexia nog steeds in het ziekenhuis in Oostenrijk ligt. Het is niet bekend wanneer ze uit het ziekenhuis wordt ontslagen en ook wil de RVD niet mededelen wie er bij haar in het ziekenhuis is.

RTL Boulevard had wel meer informatie over het ongeluk. Het gebeurde op een van de pistes van Lech in het bijzijn van het Koninklijk paar. Koningin Máxima vloog met haar dochter mee met de helikopter naar het ziekenhuis, terwijl koning Willem-Alexander de ski’s terugbracht naar het hotel en zich daarna per auto ook naar het ziekenhuis haastte. Naar verluid zou hij daar aangekomen zijn voordat de prinses naar de operatiekamer ging.

Ondanks dat de RVD niet wil bevestigen wie er met de tienjarige prinses in Lech is, is dat hoogstwaarschijnlijk koningin Máxima. De rest van de Koninklijke familie is zondagavond met het regeringsvliegtuig teruggevlogen naar Nederland, omdat de prinsesjes en de kinderen van prins Constantijn en prinses Laurentien gewoon weer naar school moesten vandaag.

Opvallend is dat de agenda van het Koningspaar voor de komende week nog leeg was. Alleen Prinses Beatrix heeft een afspraak staan: vrijdag is ze in Haarlem.

Een operatie na een breuk in het bovenbeen schijnt de normale procedure te zijn. Omdat er veel bloedvaten, spieren en pezen lopen door het bovenbeen, is het belangrijk om alles goed terug op zijn plaats te leggen. Daarnaast is een bovenbeenbreuk een ernstige breuk. Het bot is dik en niet makkelijk breekbaar. Geluk is wel dat prinses Alexia nog zo jong is: bij jonge kinderen bevatten de botten nog meer kraakbeen en daardoor kan het bot makkelijker terug groeien. Voor zo’n complexe breuk en een daaropvolgende operatie staat wel een lange revalidatieperiode van enkele maanden.

Advertenties

One thought on “Prinses Alexia ligt nog in het ziekenhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s