Hertogin Catherine bezoekt Edinburgh

De Hertogin van Cambridge, of de Gravin van Strathearn zoals ze in Schotland genoemd wordt, deed gisteren enkele activiteiten in de Schotse stad Edinburgh. Het was haar eerste solobezoek aan Schotland als lid van de Koninklijke familie.

Als eerste bezocht ze St. Catherine’s Primary School om het werk van Place2Be te zien, een organisatie die zich inzet voor de psychische gezondheid van kinderen en waarvan Catherine beschermvrouwe is. De kinderen zongen een welkomslied voor de Hertogin.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Later was Catherine aanwezig bij een rondetafelgesprek tussen alle schoolhoofden van basisscholen in Edinburgh over de problemen rondom het aanpakken van psychische problemen bij kinderen en de hulp die Place2Be daarbij geeft.

Embed from Getty Images

Vervolgens bezocht Catherine Wester Hailes Education Centre om de eerste studio van The Art Room in Schotland te bekijken. Ze is ook beschermvrouwe van The Art Room, een organisatie die kinderen kansen geeft om kennis te maken met kunst om tegelijkertijd de kunst te gebruiken als een soort therapie.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ook hier was er weer een rondetafelgesprek over de rol en de impact van de aanwezigheid van de organisatie in de regio.

Embed from Getty Images

Als laatste was Catherine bij Craigmount High School om mee te doen aan een tennisworkshop van de organisatie ‘Tennis on the Road’, gegeven door Judy Murray, de moeder van de wereldberoemde tenniser Andy Murray. Hij won goud in het mannen enkel tennis op de Olympische Spelen van 2012 en Catherine is groot fan van hem. De organisatie leert kinderen in Schotland de basistechnieken van tennis. Catherine moest zich natuurlijk omkleden naar een meer sportieve outfit voor het evenement en leek ontzettend veel plezier te hebben. De Hertogin is een goede tennisster, al gaf ze toe dat ze het sinds de komst van haar kinderen niet zo veel meer doet. William grapte ooit eens dat naast skiën tennis de enige sport is waarin zijn vrouw hem kan verslaan. Volgens betrouwbare bronnen binnen de Britse pers zal ze zelfs het beschermvrouwschap van het prestigieuze tennistoernooi Wimbledon overnemen van koningin Elizabeth.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Catherine deed enthousiast mee met alle oefeningen die Judy Murray en haar team de groep voorschotelden.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ze droeg bij het dagprogramma een donkergroene mantel van SportMax, een deel van het merk MaxMara en een rok van Le Kilt, een Schots merk (heel toepasselijk dus).

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

De top die ze droeg bij het tennissen is van Nike, haar broek van Monreal Londen en de schoenen van ASICS. Leuke kleding voor zo’n activiteit!

Embed from Getty Images Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s