William & Catherine naar Bhutan!

Embed from Getty Images

Enkele dagen geleden is het al aangekondigd, maar beter laat dan nooit: de Hertog en de Hertogin van Cambridge gaan op reis voor de Britse regering naar het bergstaatje Bhutan! De reis zal plaatsvinden in het voorjaar direct na de tour door India. Waarschijnlijk gaan prins George en prinses Charlotte niet met hun ouders mee. Dat betekent dat de reis waarschijnlijk korter duurt maar wel meer avondactiviteiten kent dan de Royal Tour 2014 door Australië en Nieuw-Zeeland. Britse journalisten verwachten dat de tour rond de 10 dagen tot twee weken zal gaan duren.

Bhutan is een staatje in het Himalaya gebergte. Het wordt bestuurd door de Drakenkoning, Koning Jigme Khesar. Zijn vrouw koningin Jetsun Pema is in verwachting van een zoontje. De baby wordt in februari verwacht. Het paar trouwde net als William en Catherine in 2011 en wordt ook wel de ‘William en Kate van de Himalya’ genoemd. Bhutan is een interessant land voor William, die veel doet voor de conservatie van dieren. In de grondwet van het land staat dat 60% van de grond moet bestaan uit bos en er zijn bijzondere beschermingsprogramma’s voor bedreigde diersoorten. Een tripje door de bossen zal ongetwijfeld op het programma staan!

Embed from Getty Images

Zodra we meer weten over het programma en de geplande activiteiten komt er ook deze keer weer een speciale pagina over de Royal Tour 2016.

P.S. Ik zit in mijn tentamens, vandaar wat minder activiteit op dit blog. Ook is er verdacht weinig te melden in royaltyland de afgelopen dagen… Maar dat heb je in sommige periodes! De agenda is wel geüpdatet!

Advertenties

2 thoughts on “William & Catherine naar Bhutan!

    • Dank je wel! Zal ik zeker doen! Nog maar een paar dagen en dan ben ik er weer voor twee maanden vanaf. Hopelijk is de tour van William en Kate begin april, want de eindexamens zijn in mei al…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s