Een Prinses en haar juwelen: de Hertogin van Cambridge

Een nieuw deel in onze serie: Een prinses en haar juwelen! In deze aflevering: de Hertogin van Cambridge!

De Hertogin van Cambridge is vandaag 34 jaar geworden en dat is een mooie reden om terug te kijken naar haar juwelen. Ze heeft in haar prinsessenleven drie verschillende tiara’s gedragen.  Koningin Elizabeth heeft een immense collectie juwelen en gewoonlijk leent ze enkele stukken permanent uit aan haar vrouwelijke familieleden. Zo heeft de Hertogin van Cornwall tot op heden twee tiara’s uit de familiecollectie gedragen en heeft ze één tiara uit haar eigen familie. Opvallend is daarom dat Catherine al drie tiara’s heeft geleend van de Koningin. Tot nu toe zijn er ook nog niet veel gelegenheden geweest waarbij ze een tiara kon dragen, maar het blijkt wel dat ze bij zo’n gelegenheid dan wel steeds nieuwe tiara’s debuteert. Kortom: het is niet te zeggen wat de toekomst nog voor ons juwelenliefhebbers in petto heeft en dat lijkt me de perfecte reden om de tiara’s tot en met de dag van vandaag eens op een rijtje te zetten.

Halo Scroll Tiara

Op 29 april 2011 droeg Catherine deze tiara bij haar huwelijk met prins William. De tiara werd gemaakt door Cartier in 1936 door de Hertog van York voor zijn vrouw Elizabeth, de latere Koning George IV en de Koningin-Moeder. De huidige Koningin Elizabeth, toen nog prinses, kreeg de tiara voor haar 18de verjaardag. Ze heeft hem nooit zelf gedragen en leende hem al snel uit aan haar zusje Margaret, die de tiara frequent droeg in haar jonge jaren. Vervolgens werd de tiara uitgeleend aan prinses Anne begin jaren ’70. Daarna bleef de tiara enkele tientallen jaren in de kluizen, voordat hij in 2011 uitgeleend werd aan de Hertogin van Cambridge.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Lotus Flower Tiara

Op 3 december waren de Hertog en de Hertogin van Cambridge aanwezig bij de jaarlijkse receptie voor het Corps Diplomatique in Buckingham Palace. Er verschijnen altijd alleen maar foto’s van de arriverende royals in auto’s, waardoor er nooit echte goede foto’s van de juwelen zijn. Toen duidelijk werd dat het paar bij de receptie zou zijn, werd er flink gespeculeerd over de tiara die Catherine zou gaan dragen. De Halo Scroll was immers tentoongesteld bij een tentoonstelling van Cartier in Parijs. Het bleek de Lotus Flower tiara van diamanten en parels te zijn. De tiara was door juwelier Garrard gemaakt voor de Koningin-Moeder van een huwelijkscadeau (een collier van diamanten en parels in een Grieks motief) van haar man, koning George IV. Ze gaf de tiara aan haar dochter prinses Margaret in 1959, die de tiara vaak droeg. Haar schoondochter droeg de tiara op haar huwelijk in 1993 en sindsdien was de tiara niet meer gezien. Hij zat niet bij de juwelencollectie van Maragaret die geveild werd na haar dood in 2002 en dus werd aangenomen dat de tiara nog in het bezit was van haar kinderen – of dat de tiara terug was gegaan naar koningin Elizabeth. Dat bleek in 2013 dus het geval te zijn (veel juwelenliefhebbers slaakten een zucht van verlichting).

Er verschenen helaas geen goede foto’s van Catherine met de tiara in 2013 en ‘we’ moesten nog bijna twee jaar wachten tot 20 oktober 2015, toen er een staatsbanket was voor de President van China. Catherine droeg de Lotus Flower Tiara met een opgestoken kapsel, diamanten oorbellen van Koningin Elizabeth en twee grote diamanten armbanden – beide belangrijke erfstukken uit de Koninklijke collectie.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

De Cambridge Lover’s Knot Tiara

In dit log lees je alles over deze tiara die frequent gedragen is door de schoonmoeder van Catherine, prinses Diana. Niemand had verwacht dat we de tiara zo snel al zouden zien bij Catherine – gelukkig was het wel het geval en droeg ze hem op 8 december 2015 tijdens de receptie voor het Corps Diplomatique. Opvallend is dat de fluwelen band onder de tiara niet meer lichtbruin is, zoals in de tijd van Diana, maar donkerbruin. Dit zou erop kunnen wijzen dat de tiara permanent in de collectie van de Hertogin van Cambridge is beland, zij heeft immers donkerbruin haar, passend bij de basis van de tiara.

Embed from Getty Images

Op 8 dcember 2016 droeg de Hertogin de tiara weer. Deze keer verschenen er betere foto’s.

Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s