Koninklijke reacties op aanslagen Parijs

Na de gebeurtenissen in Parijs afgelopen vrijdagavond konden de staatshoofden van Europese landen natuurlijk achterblijven in het geven van een reactie waarin het medeleven aan de families van de slachtoffers, de gewonden en alle Fransen werd betuigd. Dit gebeurde bij enkele monarchieën via Twitter en Facebook.

Koning Felipe van Spanje was het eerste staatshoofd dat via het Twitteraccount van het Spaanse Koninklijk Huis liet weten dat ‘Het Spaanse volk geschokt en vol afschuw is door de aanslagen in Parijs. Spanje is een met de Frankrijk, de Franse autoriteiten en het Franse volk.’ Zaterdagochtend tekende koning Felipe en koningin Letizia het condoleanceregister in de Franse ambassade in Madrid. Later die dag volgden ook koning Juan Carlos en koningin Sofia.

Ook koning Filip van België betuigde nog tijdens de bewuste nacht namens hemzelf (en ongetwijfeld de rest van de Koninklijke familie) en het Belgische volk al via Twitter zijn medeleven met het Franse volk.

In de ochtend plaatste het Koninklijk Huis van Nederland op Facebook een bericht van Koning Willem-Alexander. Ook op het Twitteraccount werd dit bericht gedeeld.

Het Koninklijk Paleis op de Dam te Amsterdam is net als vele ‘landmarks’ over de hele wereld, zoals One World Trade Centre in New York, het Sydney Opera House in Australië en de Tower Bridge in Londen, in de avond gekleurd in de kleuren van de Franse vlag.

Koningin Elizabeth stuurde namens haarzelf, prins Phillip en het Britse volk haar condoleances naar de Franse President Hollande. Het Twitteraccount van het Britse Koningshuis liet weten dat ze dit gedaan heeft en voegde haar boodschap toe.

De overige Koninklijke families, die van Noorwegen, Denemarken en Zweden, lieten via hun website weten mee te leven met het Franse volk.

N.B. Aan alle lezers, morgen wordt om 12.00 uur één minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers in alle Europese landen. Ik vraag u hieraan deel te nemen omdat het verschrikkelijk is wat er in Frankrijk gebeurd is. Op dit moment zijn er 132 onschuldige mensen gestorven en zij verdienen ons respect. Bij voorbaat dank. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s