Remembrance Sunday 2015

Gisteren was het Remembrance Sunday in Groot-Brittannië. Dat is altijd de zondag voor 11 november. Op deze dag worden alle gevallen Britse militairen in oorlogsgebied herdacht. 11 november is een bijzondere dag voor de Britten omdat op 11 november 1918 de wapenstilstand met Duitsland werd getekend na de Eerste Wereldoorlog. Tijdens deze oorlog zijn zeer veel Britse soldaten omgekomen.

Embed from Getty Images

Uiteraard is ook de Koninklijke familie steevast vertegenwoordigd op deze dag. Om 11.00u stipt is er twee minuten stilte en daarna worden er kransen gelegd door leden van de Koninklijke familie, afgevaardigden van het leger, afgevaardigden van landen die samen met de Britten vochten (zoals India en Australië) en politici. Naast de Koningin, leggen ook prins Phillip, prins William, prins Harry, prins Andrew, prinses Anne en prins Edward een krans bij het monument.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Premier David Cameron legt natuurlijk ook een krans.

Embed from Getty Images

Dit jaar waren ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aanwezig bij de herdenking omdat het precies 70 jaar geleden is dat de Britten meehielpen ons land te bevrijden na de Tweede Wereldoorlog. De Koning legde een krans bij het monument na Koningin Elizabeth. Het paar was uitgenodigd door de Britse vorstin om de ceremonie bij te wonen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Koningin Máxima stond samen met de Hertogin van Cambridge, de gravin van Wessex en Timothy Lawrence (de echtgenoot van prinses Anne) op het balkon van  het ministerie van Buitenlandse Zaken om de ceremonie te bekijken. De dames bleken het gezellig te hebben tussen de serieuze gedeeltes door.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Op een ander balkon stonden vlnr prinses Michael van Kent, prinses Alexandra van Kent, de hertog van Gloucester en de hertogin van Gloucester.

Embed from Getty Images

Catherine draagt een mantel van Alexander McQueen en koningin Máxima herdraagt een onbekende mantel met een nieuwe grote hoed.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s