Staatsbezoek aan China (dag 3)

Gisteren was het alweer tijd voor het derde dag van het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander (en Koningin Máxima, die het staatsbezoek heeft moeten afbreken vanwege een nierbekkenontsteking). Koningin Máxima was daarom ook niet met de Koning meegegaan voor de programmaonderdelen in het binnenland van China, in de omgeving van Ya’an. Daar was in een dorp genaamd Geoshishi een presentatie over een groot landschapsherstel project van het Lössplateau. Het voorheen kale landschap is nu weer een beetje groen aan het worden. Koning Willem-Alexander mocht een appel proeven uit het gebied en die smaakte naar verluid erg goed. Naderhand was er nog een dansvoorstelling in het dorp Yanhewanzhen. Justine Marcella van Vorsten was daar natuurlijk bij en maakte het onderstaande filmpje:

Naderhand vloog Koning Willem-Alexander naar Sjanghai voor de ontvangst van de Nederlandse gemeenschap. Hij zei in zijn korte toespraak dat hij de teleurstelling van de mensen snapte (omdat Máxima er niet bij was) en dat hij haar zelf ook erg mist.

Máxima was overigens wel vanuit Peking naar Sjanghai gevlogen en mensen hebben haar het hotel binnen zien gaan (ze zag er pips uit, volgens deze mensen). De koningin is daarna met een KLM vlucht rechtstreeks naar Amsterdam gevlogen, waarna ze deze ochtend is opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s