Staatsbezoek aan China (dag 1)

Het staatsbezoek aan China begon gisteren heel informeel met een voetbaltraining op een voetbalveld in Peking. Ajax-directeur en voormalig keeper van het Nederlands Elftal Edwin van der Sar gaf een demonstratie met Chinese jeugd. Nederlandse trainers werken namelijk in China om kinderen op te leiden zodat China over een aantal jaar mee kan doen aan het WK Voetbal, iets wat de President erg graag wil. Hieronder zie je een filmpje van het bezoek van het Koningspaar aan het voetbalveld van de hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten, Justine Marcella.

Later die middag bezocht het gezelschap een koeienstal van het ontwikkelingscentrum ‘Sino-Dutch Diary Development Centre’ waar Nederlanders en Chinezen samenwerken om de kwaliteit van zuivel te verbeteren. Er werd meteen een officiële samenwerkingsovereenkomst getekend in bijzijn van de Koning en de Koningin.

In de avond werd er nog een foto gemaakt met de handelsdelegatie (de grootste ooit) die meereist met het Koningspaar. Dat gebeurde in het hotel waar het paar twee nachten verblijft. Ook hiervan heeft Justine Marcella een filmpje gemaakt.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s