Staatsbezoek China aan Groot-Brittannië (dag 2)

Na het staatsbanket van gisterenavond was er vandaag weer een nieuwe dag in het Verenigd Koninkrijk voor de Chinese president Xi Jinping en zijn vrouw.

De ochtend begon voor het paar in het Imperial College in Londen. Er wordt daar veel aan ontwikkeling in technologie gedaan samen met China. Prins Andrew, hertog van York, vergezelde het paar.

Later die ochtend werden de Hertog & de Hertogin van Cambridge ingezet in Lancaster House, waar een cultureel evenement was dat de culturele samenwerking tussen China en het Verenigd Koninkrijk viert.

Hertogin Catherine droeg een nieuwe japon van Dolce & Gabbana. Ik vind ‘m erg mooi en heel chique!

Rond het middaguur was de president op bezoek op No. 10 Downing Street, het huis van minister-president David Cameron, voor een ontmoeting met de Britse premier.

President Xi  bezocht in de middag samen met Cameron de UK-China Buisness Summit in Mansion House. De top concentreert zich op infrastructuur, investeringen en innovatie. Daarna bezoekt het Chinese staatshoofd Huawai Technologies.

Vanavond heeft het Chinese paar een banket in Guildhall, gehouden door de Burgemeester van London. Prins Andrew is er ook bij. Er zullen speeches gehouden worden door zowel de Burgemeester als de President.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s