Terugblik: Willem-Alexander, Máxima & de Obama’s

In deze aflevering van ‘Terugblik’ kijken we naar de ontmoetingen van het Nederlandse koningspaar met het Amerikaanse presidentspaar.

Tot op heden waren er maar liefst vijf ontmoetingen tussen de twee paren, en wat opvalt is dat elke keer weer de goede vriendschappelijke band te zien is. Dit zal ongetwijfeld versterkt worden doordat ze zich allemaal in dezelfde leeftijdscategorie bevinden.

11 september 2009

Barack Obama werd op 20 januari 2009 beëdigd als de 44e President van de Verenigde Staten. Zijn vrouw Michelle Obama werd zo de First Lady. Obama was nog maar 8 maanden President toen de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw op bezoek kwamen in het Witte Huis. Zij waren namelijk op dat moment op officieel bezoek in New York, om 400 jaar vriendschappelijke banden tussen Nederland en de VS te vieren. Oorspronkelijk was er alleen een ontmoeting met Michelle Obama gepland, maar de President kwam er zelf ook even bij zitten.

Willem-Alexander_and_Máxima_at_the_White_House

Photo credit: Samantha Appleton [Public domain], via Wikimedia Commons

24 maart 2014

Het duurde maar liefst 4 jaar, 6 maanden, 1 week en 6 dagen voordat het inmiddels Koningspaar de Amerikaanse president opnieuw ontmoette. Barack Obama was ondertussen al herkozen als President van Amerika. De ontmoeting vond deze keer plaats in Nederland. Obama was naar Nederland gekomen voor de NSS-top die plaatsvond in Den Haag en er was op de eerste avond voor alle leiders een diner in de Oranjezaal van Paleis Huis Ten Bosch.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

6 juni 2014

Tussen de tweede en derde ontmoeting zat echter een stuk minder tijd. Net als het Nederlandse Koningspaar was president Obama aanwezig bij de herdenking van de 70ste verjaardag van D-Day.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

1 juni 2015

Het duurde bijna een jaar voordat het Koningspaar Barack Obama weer ontmoette, dit keer was het Witte Huis weer het toneel voor de ontmoeting. Deze keer brachten de Koning en de Koningin een officieel bezoek aan de Verenigde Staten en werd er tijd ingeruimd tijdens het bezoek aan Washington DC voor een ontmoeting met de President.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

28 september 2015

De vijfde ontmoeting vond plaats in New York tijdens de 70ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. In de avond was er een diner waar naast de Obama’s (inclusief Michelle deze keer) ook het Koningspaar bij was.

Foto: © US Department of State

Wellicht zullen er nog meer ontmoetingen volgen tussen de twee leiders en hun echtgenotes voor het einde van Obama’s tweede termijn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s