Prinsjesdag 2015

Vandaag was het weer Prinsjesdag! Traditioneel op de derde dinsdag van september werden ook dit jaar ook de plannen van de regering voor het nieuwe jaar bekendgemaakt.

Om stipt 13.00 stapte het Koningspaar uit de deuren van Paleis Noordeinde om met de Gouden koets (dit jaar eventjes voor het laatst op Prinsjesdag, de koets wordt gerestaureerd de komende jaren en is dan weer terug) naar de Ridderzaal te rijden. Prinses Laurentien en prins Constantijn waren al iets eerder in hun koets gestapt om voor de Gouden koets uit naar de Ridderzaal te rijden.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Eenmaal in de ridderzaal aangekomen las de Koning de troonrede voor. Iets korter dan vorig jaar, dat wel, maar wel voorzichtig optimistisch naar de toekomst. Koningin Máxima zat naast hem op het podium.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Prins Constantijn en prinses Laurentien waren al voor het Koningspaar bij de Ridderzaal.

Embed from Getty Images

Na het voorlezen van de troonrede ging het gezelschap per koets weer terug naar Paleis Noordeinde om daar rond 14.10u op het balkon te verschijnen voor de traditionele balkonscène. Het publiek stond al uren te wachten en het -slechts kleine- gezelschap op het balkon werd ook flink toegejuicht.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Anders dan gewoonlijk was het niet zo’n mooi weer, het Koningspaar had een paraplu nodig bij het instappen en uitstappen. Het was ook koud en het waaide nogal. Arme Koningin Máxima.. Voor het eerst met korte mouwen en dan zo’n slecht weer! Misschien dat de balkonscène dit jaar daarom wel érg kort duurde.

Koningin Máxima droeg een beeldschone japon van Jan Taminiau. De borduursels op het poederroze organza zijn geïnspireerd op de Japanse Kamer van Paleis Huis ten Bosch en een paradijs voor. Naast bloemen, geborduurd en met kralen en pailletten, zijn er ook vogels en pauwen te zien op de japon. Jan Taminiau ontwierp ook het bijpassende haarstukje van de Koningin, een soort 3D versie van de bloemen op de japon. Prachtig!

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Prinses Laurentien droeg een japon van modehuis Hardies en een hoed van Eudia (met dank aan modekoninginmaxima.nl en http://royalfashionblog-theworldofroyals.weebly.com/). Ze draagt oorbellen van koningin Máxima.

Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s