Informatie Prinses Charlotte’s doop

Embed from Getty Images

Prinses Charlotte wordt morgen gedoopt en in dit log vind je alle informatie voor haar doop.

  • Prinses Charlotte wordt gedoopt in de St. Mary Magdalena kerk in Sandringham, waar ook haar grootmoeder prinses Diana eens gedoopt werd en waar de familie elk jaar op Eerste Kerstdag de mis bijwoont.
  • Naast het gezin Cambridge (die voor de eerste keer met zijn vieren in het openbaar zal verschijnen), zullen ook koningin Elizabeth, prins Phillip, prins Charles en hertogin Camilla aanwezig zijn, net als leden van de familie Middleton en de nog niet bekendgemaakte peetouders van de prinses.
  • De doopt begint om 17.30u Nederlandse tijd, maar er is vanaf 16.00u een livestream op de site van The Telegraph (www.telegraph.co.uk). Je kunt dus live de aankomst van de gasten en de dopeling zien, ik verwacht dit echter pas na 17.00u. Ook de Mirror heeft een livestream.
  • Na de doop is er naar verluid een ‘afternoon thea’ in Sandringham House, een buitenhuis van de Koningin vlak naast de kerk, met de Koningin als gastvrouw.
  • Prinses Charlotte zal een exacte kopie van de koninklijke doopjurk dragen. De oude jurk was te fragiel na zoveel dopen en daardoor werd er door Angela Kelly, de persoonlijke kleedster en ontwerpster van de Koningin, een replica gemaakt. Charlotte is de vijfde die de doopjurk draagt.
  • Mario Testino, bekend van zijn beroemde foto’s van prinses Diana en de verlovingsfoto’s van Charlotte’s ouders, zal de officiële foto’s na de doop maken. Er zullen er enkele een of twee dagen later vrijgegeven worden.
  • Bloemen die meegebracht worden door het publiek zullen gedoneerd worden aan de stichting East Anglia’s Children’s Hospices (de Hertogin van Cambridge is beschermvrouwe van deze stichting).
  • Er zijn speciale zilveren munten uitgebracht voor Charlotte’s doop. Het ontwerp is goedgekeurd door de de ouders van de prinses en de Koningin. Je kunt de munten, ze zijn 5 pond waard, hier bestellen (ze kosten wel 80 pond).
Advertenties

3 thoughts on “Informatie Prinses Charlotte’s doop

  1. Het is alleen jammer dat er er een fout in zit, waardoor we deze niet kunnen bekijken. Jammer, ja dan zal ik het moeten doen met de foto’s achteraf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s