Prinses Madeleine bevallen van een zoon!

Embed from Getty Images

Prinses Madeleine van Zweden is vandaag om 13.45u Zweedse tijd in een ziekenhuis nabij Stockholm bevallen van een zoontje. Het prinsje woog 3080 gram en was 49 cm lang. Moeder en zoon maken het goed, maar blijven wel een nachtje in het ziekenhuis.

Prinses Madeleine en Chris zijn vanochtend rond half 7 bij het ziekenhuis aangekomen, nadat ze contact hadden gehad met de poli verloskunde. Na de bevalling werd de familie meteen op de hoogte gebracht. Vader Chris heeft de navelstreng doorgeknipt. Volgens een van de verloskundigen heeft het prinsje blond haar en de kin van zijn vader.

Slechts twee dagen na de bruiloft van haar broer waarop ze nog gewoon aanwezig was, is de Prinses bevallen. De verloskundige gaf aan dat de baby wel wat te vroeg was, maar het had geen twee dagen eerder mogen zijn! Ook gaf ze aan dat ze de indruk had dat Madeleine en Chris wisten dat ze een zoon zouden krijgen.

Naar verwachting komen er vandaag nog familieleden op bezoek, en ook zal prinses Leonore haar broertje vandaag al bezoeken. Bij een persconferentie vertelde een woordvoerder dat het paar erg gelukkig en dankbaar is dat alles goed verlopen is. Vader Chris maakte de eerste foto van zijn zoontje en deze zal waarschijnlijk later ook vrijgegeven worden.

Het prinsje, zesde in de lijn van de troonopvolging naar tante Kroonprinses Victoria, nichtje prinses Estelle, oom prins Carl-Phillip, mama prinses Madeleine en zusje prinses Leonore, zal naar verwachting later deze week zijn naam krijgen, net als het hertogdom dat hem toegewezen is. Dit zal gebeuren in een speciale ministerraad in het bijzijn van de Koning en de Kroonprinses. Morgen zullen er 21 saluutschoten worden afgevuurd vanwege zijn geboorte.

Update:

  • Koningin Silvia en Koning Carl-Gustav zijn op bezoek geweest bij hun eerste kleinzoon: ‘Ze voelen zich geweldig en ik ben heel blij, we kregen het 2 minuten na de geboorte te horen!’ (Koningin Silvia)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s