Trooping the Colour 2015

Naast het huwelijk van prins Carl-Phillip en prinses Sofia van Zweden, was er gisteren nóg een groot koninklijk evenement, namelijk Trooping the Colour, de officiële verjaardagsviering van de Britse Koningin Elizabeth. Zij is eigenlijk in april jarig, maar het wordt altijd pas gevierd in juni vanwege de kans dat het dan waarschijnlijk beter weer is. Dat is ook wel nodig, want eigenlijk bestaat de hele viering uit een koetsrit in open koetsen, een parade van verschillende legereenheden in de beroemde traditionele kostuums en daarna een balkonscène met een zogenaamde fly-past (vliegtuigen vliegen over).

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ook dit jaar begon Trooping the Colour met een koetsrit van Buckingham Palace naar the Horse Guards Parade (soort plein waar de parade plaats vindt). Naast Koningin Elizabeth en prins Phillip, hadden ook hertogin Camilla, hertogin Catherine (voor het eerst weer in het openbaar sinds de geboorte van Charlotte!) en prins Harry een koets, net als prins Andrew en zijn dochters de prinsessen Beatrice en Eugenie. Ook de hertog en de Hertogin van Gloucester hadden een koets, samen met de hertog van Kent. Anders dan anders waren de Graaf en de Gravin van Wessex (Edward en Sophie) niet aanwezig, want zij vertegenwoordigden het Verenigd Koninkrijk bij het Zweedse huwelijk.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Prins Charles, prins William en prinses Anne reden op paarden achter de koets van de Koningin en prins Phillip.

Embed from Getty Images

Prins George zwaaide naar zijn vertrekkende ouders vanuit de ramen van Buckingham Palace (bij hem is zijn nanny).

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

De parade werd door de Koningin en haar echtgenoot bekeken vanaf de grond, terwijl de rest van de familie keek door de ramen van de gebouwen aan de Horse Guards Parade.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Daarna volgde er een koetsrit terug naar Buckingham Palace, waar de parade vervolgde. Het deel van de Koninklijke Familie (min de Koningin en prins Phillip) verschenen op het balkon, terwijl de drie paardrijdende royals bij de Koningin en haar man bleven op de grond, om de rest van de parade af te nemen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Als laatste volgde er nog de traditionele fly-past, dit jaar ingekort vanwege het bewolkte weer. Als verassing verscheen ook prins George op het balkon, voor de allereerste keer! Prins William hield hem vast en de kleine prins keek geobsedeerd naar de mensenmassa’s voor het paleis. Hij droeg het pakje dat ook prins William droeg bij zijn allereerst balkonscène bij de Trooping. Het was ook het eerste officiële optreden van prins George op Brits grondgebied (zijn allereerste officiële optreden ooit was in Nieuw-Zeeland). Hij zal waarschijnlijk voortaan elk jaar op het balkon van Buckingham Palace verschijnen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Hertogin Catherine draagt een lichtblauwe mantel met witte bloemetjes van Catherine Walker en een hoed van Lock & Co.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s