Huwelijk Carl-Phillip & Sofia: de huwelijksceremonie

De kerkelijke inzegening van het huwelijk van de Zweedse prins Carl-Phillip en zijn Sofia vond plaats in de kapel van het Koninklijk Paleis van Stockholm. De dienst begon om 16.30u en werd geleid door de Kapelaan van de Koning en de Bisschop van Stockholm.

Nadat alle gasten binnen waren in de snikhete slotkapel (veel gasten wapperde met de misboekjes) kwamen de bruidegom en zijn best man (jeugdvriend Jan-Ake Hannson) binnen. Hij wachtte halverwege de kerk op zijn bruid, die aan de arm van haar vader, Erik Hellqvist, de kerk binnen schreed. Prins Carl-Phillip en Sofia werden allebei emotioneel toen ze elkaar zagen, net als enkele familieleden: zo pakte kroonprinses Victoria al snel een zakdoekje. Victoria gaf de eerste lezing, de zussen van Sofia, Lina en Sara, verzorgden de tweede en de derde lezing.

Embed from Getty Images

Het paar sprak de huwelijksgeloftes uit en kon ondertussen niet stoppen met het geven van verliefde blikken aan elkaar (heel schattig).

Embed from Getty Images

Het uitwisselen van de ringen verliep niet geheel vlekkeloos: Carl-Phillip kreeg de ring van zijn kersverse bruid niet aan!

Embed from Getty Images

Na de officiële huwelijksvoltrekking was het tijd voor muziek: Salem Al Fakir bracht het nummer ‘Fix You’ van Coldplay ten gehore. Hieronder is dat terug te zien en te horen.

Na enkele gebeden en psalmen, woorden van de Bisschop aan het bruidspaar, en de zegen, bracht David Palmer de Zweedse versie van Rihanna’s hit “Umbrella’ ten gehore, nu ook wel ‘Paraply’ geheten. In het onderstaande YouTube-filmpje kun je deze aparte cover terugluisteren.

Bij het verlaten van de kerk werd -heel modern- het swingende nummer ‘Joyful, Joyful’ uit de film Sister Act 2 gespeeld.

Embed from Getty Images

Het bruidspaar zag er overgelukkig uit en verliet breed lachend de slotkapel, om daarna elkaar een kus te geven op de trappen van de kapel. Ook liepen ze even naar het plein om zich aan het wachtende publiek te laten zien.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Nog een keer: DE KUS

Embed from Getty Images

Hieronder kun je de hele huwelijksceremonie terugkijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s