Huwelijk Carl-Phillip & Sofia: Zweedse Koninklijke Familie

Dit log gaat over de Zweedse Koninklijke familie bij het huwelijk van prins Carl-Phillip met Sofia Hellqvist, al heet ze vanaf vandaag natuurlijk Prinses Sofia van Zweden!

Koningin Silvia & Koning Carl-Gustav

Koning Carl-Gustav droeg voor het huwelijk van zijn zoon het uniform van de marine, hij is namelijk Admiraal van de Vloot, in de 1878-versie Dit is de militaire versie van een jacquet en kan gedragen worden bij feestelijke gelegenheden. Hij draagt ook de ordekettingen van  de Orde van de Sefarijnen en de Vasa Orde. Hij draagt de militaire Orde van het Zwaard om zijn nek. Als laatste draagt hij enkele miniaturen van ordes die hij ontvangen heeft.

Embed from Getty Images

Koningin Silvia draagt een lila zijden japon met geborduurde pailletten en steentjes en gedecoreerd met kant. Ook draagt de Koningin de Leuchtenberg tiara, gemaakt van saffieren en diamanten, samen met de oorhanger en de broche van deze indrukwekkende parure. Daarnaast draagt Silvia een diamanten collier en een diamanten armband.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Kroonprinses Victoria & Prins Daniel

Kroonprinses Victoria draagt een prachtige japon uit de H&M Conscious Collection (niet zo verkrijgbaar, het is een aangepaste versie). Ook draagt ze een tiara die ze nog nooit eerder in het openbaar heeft gedragen: de diamanten Connaught-tiara. De Kroonprinses draagt de Orde van de Sefarijnen en een miniatuur portret van de Koning omlijst met briljanten.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Prins Daniel heeft een jacquet aan en draagt de Orde van de Sefarijnen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Prinses Madeleine & Christopher O’Neill

De hoogzwangere prinses Madeleine draagt een zijden lichtroze japon van Elie Saab, met geborduurde kraaltjes aan de bovenkant. Ze draagt haar eigen diamanten tiara (ook gedragen op haar eigen huwelijk). De tiara was eigenlijk een cadeau van de Koning aan de Koningin, maar is daarna aan Madeleine gegeven als cadeau. Ook zij draagt de Orde van de Sefarijnen en een miniatuur portret van de Koning omlijst met briljanten.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Christopher O’Neill draagt een jacquet en om zijn hals de Orde van de Poolster. Hij draagt de kleine Prinses Leonore (1), die een jurkje draagt dat nog van haat over-over-grootvader Koning Gustav Adolf VI geweest is.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Prinses Christina & Tord Magnusson

Prinses Christina draagt een bordeaux rode japon met de zes-knoppen tiara. Zij draagt de Orde van de Sefarijnen en wordt vergezeld door haar man, Tord Magnusson.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Prinses Margaretha & Prinses Brigitta

Prinses Margaretha draagt de aquamarijnen Koshonik tiara en ook de Orde van de Sefarijnen.

Embed from Getty Images

Prinses Brigitta, de ietwat excentrieke zus van de Koning, draagt een soort lichroze broekpak voor het huwelijk van haar peetzoon. Ook draagt ze de Baden Fringe tiara, gemaakt van diamanten en meestal gedragen door Kroonprinses Victoria.

Embed from Getty Images

Prinses Desirée

Prinses Desirée draagt de grote geslepen stalen tiara bij haar felroze japon. Deze tiara heeft geen diamanten of andere stenen in zich, maar glinstert toch door de speciale manier van slijpen. Net als de andere zussen draagt ook Desirée de Orde van de Sefarijnen.

Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s