Staatsbezoek aan Canada (dag 3 – dagprogramma)

In de ochtend staat er weer een vlucht op het programma: het Koninklijk paar vliegt van Ottawa naar Toronto! De Koning en Koningin bezoeken het Legislativ Assembly of Ontario waar zij een ontmoeting hebben met de Luitenant-Gouverneur, mevrouw Elizabeth Dowdeswell en de premier van Ontario, mevrouw Kathleen Wynne.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Er staan heel veel mensen op het Koninklijk paar te wachten, waar ze dan ook écht even de tijd voor nemen!

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Na deze ontmoeting gaat het Koninklijk paar naar MaRS Discovery District, dat is een belangrijk innovatiecentrum in Canada. Het centrum helpt startende technologiebedrijven en ondersteunt samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijven. Het bezoek wordt na een rondwandeling langs verschillende bedrijven afgesloten met een lunch.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

’s Middags houdt de Koning een toespraak tijdens de ‘Canadian-Netherlands Resillient Cities Seminar’. Tijdens dit seminar spreken Nederlandse bedrijven en overheden met  Canadese bedrijven en de Canadese overheid over de uitdagingen en oplossingen bij verstedelijking en economische ontwikkeling van steden die aan het water liggen. Dit is voor de Koning uiteraard leuk: hij stond niet voor niets vroeger bekend als de ‘waterprins’!

Dan gaat het Koninklijk paar naar Toronto Island, een recreatief eiland voor Toronto. Daar onthult het paar een soort stoel in de vorm van een tulp. Er zijn 7 tulpenstoelen: eentje voor elke tien jaar dat Nederland bevrijd is door de Canadezen. Er is ook een uitzicht over het water en de skyline van Toronto, dus het Koninklijk paar poseert even voor de in grote getale aanwezige pers.

Als laatste bezoekt het paar het Nederlands vrouwenvoetbal elftal, dat volgende week zaterdag een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland speelt in voorbereiding van het WK Voetbal.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Koningin Máxima draagt een jurk van Natan (eerder gedragen in Brunei 2013) en een hoed van Fabienne Delvigne (twee keer eerder gedragen in 2013).

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Later meer over de ontvangst van de Nederlandse gemeenschap!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s