Staatsbezoek aan Canada (dag 2 – dagprogramma)

In de ochtend is het Koninklijk Paar op de Universiteit van Waterloo. Daar reiken zij aan onderwijsbeurzen uit aan Canadese studenten om in Nederland te gaan studeren. Het Ministerie heeft geld beschikbaar gesteld voor 70 onderwijsbeurzen, als dank voor de bevrijding van 70 jaar geleden. Ook worden er meer afspraken gemaakt tussen het Canadese hoger onderwijs en Nederlandse universiteiten. Een filmpje van de NOS. 

Na het bezoek aan de universiteit reist het Koninklijk Paar door naar Beamsville voor een bezoek aan CosMic Plants, een orchideeënkwekerij met eigenaren van Nederlandse afkomst. De Koning en Koningin krijgen een rondleiding in de kwekerij. Het bezoek wordt afgesloten met een high tea in de kassen. Tijdens deze high tea praat het Koningspaar bij de eigenaren van CosMic Plants en met andere mensen die net zoiets doen in Canada over hun leven in Canada.

Daarna vliegt het Koninklijk Paar terug naar Ottawa om de afsluiting van de Diplohack ‘#Hacking Conflict’ bij te wonen. Twee dagen lang hebben diplomaten, studenten, journalisten en IT specialisten gesproken over bijdragen voor oplossingen van conflicten, bijvoorbeeld in Irak.

Koningin Máxima draagt een olijfgroen pakje van Modehuis Natan, met een herdragen hoed van Fabienne Delvigne.

Noot: ik had helaas geen rechtenvrije foto’s voor dit log! Als je op de linkjes klikt (groen) dan zie je foto’s van deze dag van ANP!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s