Staatsbezoek aan Canada (dag 1 – ochtendprogramma)

Vandaag begon het vijfde staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Dit keer bezoeken zij Canada. Het bezoek begon al vroeg in de ochtend, rond 10.00u plaatselijke tijd, toen het regeringsvliegtuig (de PH-KBX) op de luchthaven van Ottawa landde. Het Koninklijk paar is echter de avond van te voren al geland in St. Johns (de meest oostelijke stad van Canada) omdat het regeringsvliegtuig Ottawa niet in één keer kan halen met de brandstoftank. Daar heeft het Koningspaar overnacht, voordat ze ’s ochtends weer in het vliegtuig naar Ottawa zijn gestapt.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

In Rideau Hall, de ambtswoning van de Gouverneur Generaal, wordt het Koningspaar door Gouverneur Generaal David Johnston en zijn vrouw Sharon officieel verwelkomt. Na een inspectie van de erewacht, een toesprak van beide staatshoofden en een gesprek, plant het Koninklijk paar een boom in de tuin van Rideau Hall.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Daarna bezoekt het Koningspaar het parlement. Na het ondertekenen van het gastenboek, bezoekt het Koninklijk Paar de bibliotheek, het oudste deel van het parlementsgebouw. Het Koninklijk paar bekijkt enkele archief stukken over de band tussen Nederland en Canada. Na het bezoek bieden de voorzitters van de senaat en van het Lagerhuis het Koninklijk Paar een lunch aan.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Koningin Máxima draagt een nieuwe outfit van NATAN met een herdragen hoed van Fabienne Delvigne.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Morgen volgt het middagprogramma en het staatsbanket (het is met dit tijdsverschil (+6 uur) niet te doen om het nog op de dag zelf te verslaan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s