Een kaartje naar…. De Hertog & de Hertogin van Cambridge!

Embed from Getty Images

Veel royalty fans sturen bij belangrijke gebeurtenissen, zoals geboortes, huwelijken of zelfs verjaardagen, graag een kaartje naar een Koningshuis. Ook kerstkaarten zijn elk jaar weer populair om te versturen. Ik heb zelf dit jaar voor het eerst kerstkaarten verstuurd (ik heb er drie verstuurd, want het wordt al snel best duur), naar Spanje (Felipe & Letizia), België (Filip & Mathilde) en naar Groot-Brittannië (William & Catherine) en ik heb van alledrie de paren een prachtig kaartje teruggekregen (wel pas in februari/maart maar dat hoort er bij!)  Omdat kaarten schrijven en er eentje terug krijgen erg leuk is, is dit een soort nieuwe serie: hoe schrijf je een kaartje naar jouw favoriete royal?

In dit log gaat het over hoe je een kaartje stuurt naar de Hertog & de Hertogin van Cambridge n.a.v. de geboorte van hun dochter prinses Charlotte.

Stappenplan

  • Je zoekt een hele mooie kaart uit – de tekst op de voorkant hoeft niet Engels te zijn, want die kaarten zijn heel moeilijk in Nederland te vinden!
  • Op de envelop schrijf je het adres. Het adres van de Hertog en de Hertogin van Cambridge is (je kunt bij de persoon naar wie je het stuurt natuurlijk ook nog ‘and Prince George’ toevoegen, want George heeft ook een zusje gekregen):

The Duke and Duchess of Cambridge

Clarence House

London

SW1A 1BA

United Kingdom

  • Op de achterkant van de kaart schrijf je je eigen naam, adres en postcode, en niet te vergeten het land waarin je woont. Dit is belangrijk, want anders weet de secretaris van het paar niet naar wie hij/zij een kaartje moet terugsturen. Dit doe je zo:

Jan Jansen

Kerkstraat 1

1234AB Amsterdam

The Netherlands

  • Je aanhef is ‘Your Royal Highnesses,‘ maar je kunt ook ‘Sir, Madam,‘ nemen. Als je ook aan Prins George schrijft, is de eerste het beste, want je kunt George nog niet echt ‘Sir’ noemen.
  • Dan mag je schrijven wat je wil, maar het is natuurlijk best logisch dat je dit in het Engels doet, de secretaris van het paar kent waarschijnlijk geen Nederlands. Je zou iets kunnen doen als (andere variaties zijn natuurlijk ook mogelijk):

Congratulations with the birth of your beautiful daughter and sister Princess Charlotte! I want to wish you, Prince George and Princess Charlotte all the happiness in the world, as well as good health and contentment.

  • Als afsluiting neem je ‘Yours sincerely, [je naam]‘.
  • Aan het einde van je kaart kun je nogmaals je adres bijvoegen, zoals al eerder staat uitgelegd.
  • Vergeet ook de postzegel niet! Voor Groot-Brittannië is er een internationale postzegel nodig. Wil je dat je kaart sneller aankomt? Een extra stukje aan je postzegel van ‘Priority’ helpt!

Zoals je ziet, is het eigenlijk best wel makkelijk om een kaartje te schrijven naar de Hertog en de Hertogin van Cambridge! Veel succes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s