Kate’s Style File 2014: de soort kleding

In deze tweede aflevering van Kate’s Style File wil ik het graag hebben over de kleuren die de Hertogin van Cambridge in 2014  gedragen heeft.

Ik heb alle outfits die ze gedragen heeft en waar enigszins goede foto’s zijn per kledingsoort gesorteerd. Dit waren 64 outifts en ik heb ze ingedeeld in de soort die ik het beste vond passen, dus er kunnen uiteraard meningsverschillen zijn. Zo kan ik iets een cocktail jurk vinden, terwijl jij het als een gewoon jurkje ziet.

Favorieten

De absolute favoriet was toch wel de bekende top+rok/jurkje, die ongeveer bij elke Europese royal wel favoriet zijn! Catherine droeg in 2014 28 keer, goed voor 43,75% van haar Koninklijke garderobe in 2014, een top en een rok of een jurkje. Dit wordt echter op de voet gevolgd door een andere duidelijke favoriet van Catherine – vooral in de winter en de herfst – de jas/mantel. Ze droeg 21 keer een mantel in 2014, dat is zo’n 32,81% van haar outfits!

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Catherine droeg ook relatief vaak een galajurk, namelijk 4 keer. Dat lijkt weinig, maar het is toch 6,25% van haar garderobe. In vergelijking met koningin Máxima (die heeft 2,5x zoveel activiteiten per jaar) is dat best goed: zij droeg namelijk in haar eerste jaar als Koningin 14 galajurken, ongeveer 8,43% van haar garderobe.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Overige outfits

Soort kleding Hertogin van Cambridge
Gala jurk 4 (6,25%)
Top+rok/jurkje 28 (43,75%)
Jas/mantel 21 (32,81%)
jurkje + open mantel/jas(je)/vestje 1 (1,56%)
Broekpak/top+broek 1 (1,56%)
Onbekend  –
Jurk/pakje + omslagdoek  –
Lange mantel/jas  –
Cocktailjurk 4 (6,25%)
broek(pak) + jas/mantel 1 (1,56%)
broek+top+jasje/vestje 4 (6,25%)
 Totaal 64
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s