Persconferentie Royalbaby 2.0

Embed from Getty Images

Vandaag was er voor de Britse media een soort persconferentie op Buckingham Palace om enkele details te geven over de regelingen rondom de geboorte van het tweede kind van de Hertog en de Hertogin van Cambridge. Ondanks dat de baby waarschijnlijk geen troonopvolger zal zijn, wordt het weer -naar verwachting- een groot mediacircus, net als toen Prins George geboren werd in juli 2013.

Hoofdpunten in de persconferentie:

  • De Hertog en de Hertogin weten het geslacht van hun tweede kindje niet.
  • De Hertogin zal bevallen in hetzelfde ziekenhuis waar ze ook prins George kreeg, dit is het St. Mary’s Hospital in Paddington, Londen.
  • Prins William zal gewoon blijven werken tot de bevalling en zal -na een telefoontje dat de bevalling begonnen is- zo snel mogelijk naar Londen komen, maar ondanks dat hij politie-escorte krijgt, zal dit mogelijk 2 uur duren.
  • De pers mag pas nadat de Hertogin opgenomen is in het ziekenhuis voor de deuren van het ziekenhuis zich opstellen – dit om de chaotische situaties rondom de geboorte van prins George te voorkomen (de pers heeft destijds 23 dagen continu voor het ziekenhuis gestaan).
  • Als de bevalling begint of de baby geboren wordt na 22.00u, zal de aankondiging pas komen na 8.00u in de ochtend. (dit is dus 23.00u en 9.00u NL’se tijd)
  • Pas na de bevalling zal het paar besluiten of Prins George naar het ziekenhuis komt om zijn nieuwe broertje of zusje te ontmoeten.
  • Het gezin zal een paar dagen op Kensington Palace zijn na de geboorte, en zal daarna naar Amner Hall (hun huis in Norfolk) gaan in de zomer.
  • er komt geen nieuwe nanny of nieuwe leden van de Koninklijke staf.
  • Prins William zal 2 weken verlof hebben van zijn werk.
  • Hertogin Catherine zal zich vooral focussen op de kinderen in de zomer en zal naar alle waarschijnlijkheid pas na de zomer weer haar Koninklijke werk beginnen. Het is echter wel te verwachten dat ze aanwezig is bij de jaarlijkse Trooping the Colour (de officiële verjaardagsviering van de Koningin) op 13 juni 2015.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s