Staatsbezoek aan Denemarken – dag 1 (dagprogramma)

Door een kapotte computer heb ik helaas niet elke dag kunnen bloggen over dit staatsbezoek. Nu probeer ik het in te halen!

Dinsdag 17 maart begon het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Denemarken. Ze werden ontvangen door de voltallige Deense Koninklijke Familie bij hun aankomst op vliegveld Kastrup in Kopenhagen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

De begroeting was zeer hartelijk en zoals gebruikelijk in Denemarken bogen de Prinsen en maakten de Prinsessen een réverence voor het Nederlandse koningspaar.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Na de ontvangst op het vliegveld ging het Koningspaar naar Paleis Fredensborg voor een officiële ontvangst van de Deense Koningin Margrethe II en haar man prins Henrik. Daarna was er een lunch met de Deense minster-president Helle Thorning-Schmidt in Paleis Christiansborg.

Na de lunch woonde het koningspaar, vergezeld door het Deense Kroonprinselijk paar, een conferentie bij over geluk op Aalborg University. Hierna was de ontvangst van de Nederlandse gemeenschap in Denemarken.

Koningin Máxima droeg een jas van Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen. Daarbij droeg ze een klein hoedje van Fabienne Delvigne en een donkerblauw jurkje van een onbekende ontwerper.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s