Staatsbezoek aan Denemarken – dag 1 (avondprogramma)

De eerste dag van het staatsbezoek aan Denemarken werd afgesloten met het gebruikelijke staatsbanket. Zeker bij een staatsbezoek tussen twee monarchieën is dit altijd een heus geglitter en dat was deze keer ook zeker weer het geval! Koningin Margrethe -die wel van wat glamour houdt- had voor het bezoek van haar petekind de regering overgehaald om het staatsbanket te mogen houden in de grootste en meest imposante zaal die ze te bieden hebben, in de grote zaal van paleis Christiansborg.

Koningin Margrethe droeg -bijpassend genoeg- de Oranje Nassau Pareltiara. Ze zag er heel mooi uit, in een nieuwe lila-blauwe japon met kleine bloemetjes. Ook droeg ze de Orde van de Nederlandse Leeuw (de hoogste orde die Nederland kent), net als haar man. Deze hadden ze al eerder ontvangen, bij een staatsbezoek van toenmalig koningin Beatrix. Let bij prins Henrik vooral op zijn schoenen!

Embed from Getty Images

Koningin Máxima zag er beeldschoon (wat zeg ik? Fabuleus, spetterend, schitterend, briljant, spectaculair mooi etc.) uit in haar koningsblauwe inhuldigingsjapon van Jan Taminiau. Ze had deze keer de mantel weggelaten, waardoor de fabuleuze achterkant van de japon zichtbaar werd. Wat een kunststuk! Ook droeg ze opnieuw de grote saffieren tiara, deze keer in de allergrootste vorm, ook met de drie bovenste diamanten erop. Dat was bij de inhuldiging niet zo. Koning Willem-Alexander had de hoogste Deense orde, de Orde van de Olifant, al, en Koningin Máxima heeft deze bijzondere orde tijdens dit staatsbezoek gekregen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Kroonprinses Mary droeg een witte japon van Birgit Hallstein met haar huwelijkstiara in haar mooi opgestoken kapsel. Net als haar man kroonprins Frederik droeg zij de Orde van de Nederlandse Leeuw. Deze heeft het paar van Koning Willem-Alexander gekregen.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Prinses Marie droeg een lichtblauwe japon van Rikke Gudnitz (met dank aan http://www.modekoninginmaxima.nl) en daarbij haar diamanten bloementiara. Zij en haar man prins Joachim hadden de Kroonorde (een van de lagere Nederlandse ordes ontvangen).

Embed from Getty Images

Prinses Benedikte, de zus van Koningin Margrethe, droeg lila en haar fringetiara. Zij heeft, net als haar man, de Kroonorde gekregen.

Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s