Máxipedia 2013-2014: de tiara’s

De vierde en laatste aflevering van dit jaar Máxipedia gaat over de tiara’s die onze Koningin in haar eerste jaar als Koningin van Nederland droeg.

Koningin Máxima droeg dit jaar vijf keer een tiara, en deze waren allemaal verschillend. De Nederlandse collectie is natuurlijk ontzettend uitgebreid en voor een Nederlandse Koningin (de koningin is altijd de ‘baas’ van de juwelencollectie) is het dan ook mogelijk om vijf keer een andere tiara te dragen.

Robijnen Mellerio Tiara

Koningin Máxima droeg de robijnen Mellerio tiara op de staatsieportretten die zijn vrijgegeven ter ere van de inhuldiging. Staatsieportret (RVD)

Saffieren tiara

De grote saffieren tiara die Koningin Máxima bij de inhuldiging op 30 april 2013 droeg, is bij iedereen wel bekend. Deze tiara -alleen gedragen door koninginnen- stond onze nieuwe Koningin prachtig, hij kleurde perfect bij de mooie japon van Jan Taminiau. Ook het kapsel was perfect en de tiara kwam mooi uit.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Tiara met diamanten sterren (huwelijkstiara)

Op 1 oktober kwam de president van Israël, Shimon Peres, voor een officieel bezoek naar Nederland. Anders dan gebruikelijk, werd er bij het diner wel een tiara gedragen. Normaal worden tiara’s alleen gedragen bij staatsbezoeken (dat was bij koningin Beatrix) maar bij de nieuwe Koning lijkt het zo te zijn dat ook bij officiële bezoeken tiara’s gedragen worden.

Waarschijnlijk heeft koningin Máxima goed nagedacht over de keuze voor deze tiara, want het is diplomatiek gezien een mooie keuze. De vlag van Israël heeft namelijk ook een ster in zich, dus het is een goede keuze om een tiara met sterren te dragen!

Er zijn helaas niet zo’n goede foto’s van die ik mag gebruiken, maar je kunt het toch wel een beetje zien.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Anna Pauwlona’s pareltiara met opstaande parels

Tijdens het allereerste inkomende staatsbezoek voor het nieuwe Koningspaar van de Chinese president Xi Jinping op 22 maart 2014, droeg Koningin Máxima Anna Pauwlona’s pareltiara met opstaande parels. Deze tiara kan namelijk ook zonder parelsgedragen worden, vandaar dat de parels vermeld zijn.

Embed from Getty Images

Diamanten Bandeau

Als laatste tiara in dit eerste jaar droeg Koningin Máxima het diamanten bandeau. Ze droeg deze tiara tijdens het officiële bezoek van het Zweedse Koningspaar aan Nederland. Hier vind je een mooie serie van MonarchyPress door fotograaf Patrick van Katwijk. 

Totaal

Tiara’s koningin Máxima
Robijnen Mellerio Tiara 1
Saffieren tiara 1
Tiara met Diamanten Sterren (huwelijkstiara) 1
Anna Pauwlona’s pareltiara met opstaande parels 1
Diamanten Bandeau 1

©Emma4AboutRoyals

Advertenties

One thought on “Máxipedia 2013-2014: de tiara’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s