Hertog & Hertogin van Cambridge in VS – dag 2.1

Eergisteren is het bezoek van de Hertog & Hertogin van Cambridge aan de VS begonnen. Gisteren was het daarom tijd voor dag twee van het programma. In 2011 was het paar al aan de westkust, deze keer wordt de oostkust drie dagen aangedaan. Catherine blijft in New York, William gaat een dagje naar Washington DC en is de andere twee dagen ook in NY. Het ruwe programma kun je hier vinden.

Op dag 2 gingen William en Catherine apart van elkaar op pad. William vloog al vroeg in de ochtend met een lijnvlucht naar de hoofdstad Washington DC waar hij eerst een ontmoeting had met President Barack Obama.

 

Embed from Getty Images

Daarna gaf hij een toespraak bij de World Bank die ging over de strijd tegen de illegale jacht op bedreigde dieren, een onderwerp waar William zich al jaren hard voor maakt.

Embed from Getty Images

Ondertussen was Catherine in het stadsdeel Harlem, waar ze een bezoek bracht aan the Northside Center for Child Development, waar kinderen met een sociale achterstand geholpen kunnen worden in onderwijs, mentale gezondheid en sociale vaardigheden. Door het centrum te bezoeken krijgen kinderen een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. De Hertogin en de vrouw van de burgemeester van New York hielpen vrijwilligers met het inpakken van kerstcadeautjes. Catherine was echter pas helemaal in haar element toen ze bij de kinderen ging kijken die allemaal leuke knutselwerkjes aan het maken waren. Bij het vertrek ging ze even langs de mensen die al uren in de kou stonden te wachten op haar.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Daarna had ze een lunch in het Britse consulaat met zakenmensen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Catherine droeg een warme zwarte mantel van het merk GOAT. Ik vind de witte accenten erop leuk, maar het geheel is wel wat donker. Ze heeft wel iets leuks met haar haren gedaan!

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

In de avond was het paar op een receptie waar o.a. Hillary Clinton was met haar dochter Chelsea en bezochten ze een basketbal wedstrijd. Daarover meer in een volgend log.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s