Remembrance Sunday 2014

Afgelopen zondag was het Remembrance Day in Groot-Brittanië. Deze dag wordt altijd ‘gevierd’ op .de tweede zondag van november, de zondag die meestal het dichtst bij 11 november ligt, de dag dat de 1e Wereld Oorlog stopte. Op deze dag, ook wel Armistice Day of Poppy Day, worden de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en daarna herdacht in het Verenigd Koninkrijk en alle andere landen van de Gemenebest.

Embed from Getty Images

Traditioneel gezien heeft de Britse Koningin een krans gelegd, samen met haar man Prins Phillip, net als Prins Charles en Prins William, bij de Cenotaaf op het Londense Whitehall. De andere leden van de Koninklijke Familie waren ook aanwezig, waaronder de Hertogin van Camebridge, Catherine, de Hertogin van Cornwall, Camilla, en de Gravin van Wessex, Sophie. Zij staan altijd op het balkon van het Ministerie van Financiën.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Alle leden van de Koninklijke familie dragen zwart met een hoed, én natuurlijk een rodePoppy, die al sinds 1922 een symbool is voor deze dag. Dit komt omdat de rode klaproos één van de eerste bloemen was die begon te groeien op de slagvelden na de Eerste Wereldoorlog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s