Staatsbezoek aan Japan: dag 2

De dag begon met een bijeenkomst over windenergie, want Japan is na de kernramp in Fukushima in 2011 steeds voorzichtiger met kernenergie. Deze bijeenkomst werd geopend door Koning Willem-Alexander. Daarna bezocht het Koningspaar verschillende bedrijfspresentaties van Nederlandse én Japanse bedrijven die werkzaam zijn op het gebied van windenergie.

8KVk8KIr.jpg

Daarna was er nog een bijeenkomst met Japanse bedrijven die in Nederland een vestiging hebben. Na het Verenigd Koninkrijk en Duitsland heeft Nederland het grootste aantal Japanse bedrijven van Europa.

S1i4Mm8U.jpg

De Koning en de Koningin lunchen bij het keizerlijk paar. De begroeting is opnieuw allerhartelijkst

.uTWDTHHb.jpg

In de middag bezoeken de Koning en Koningin de Tokyo University. Tijdens het bezoek maken de Koning en Koningin kennis met nieuwe  ontwikkelingen op het gebied van ouderenzorg in Japan. Het Koninklijk Paar spreekt met vertegenwoordigers van de overheid, autoriteiten, planners en ouderen over het realiseren van speciale leefgemeenschappen voor ouderen en het gebruik van medische apparaten en robots in de ouderenzorg.

In de avond wordt er gedineert bij de minister-president van Japan. Koningin Máxima draagt daarbij een nieuwe japon van Jan Taminiau. Hieronder een filmpje van de NOS.

http://nos.nl/embed/?id=e:715883&autoplay=0

Hieronder vind je enkele fotoseries (dit zijn niet mijn fotoseries, het zijn links naar de websites met de foto’s, het is best makkelijk om zo een foto beter te bekijken):

Printscreens: NOS

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s