Máxipedia 2013-2014: de soort kleding

Zo, de vakantie is voorbij en het schoolleven begint weer, en omdat ik meteen goed wil beginnen is de eerste log van dit schooljaar een nieuw deel in het project Máxipedia. Deze keer een log over de soort kleding die onze Koningin in haar eerste jaar als Koningin droeg.

Ik heb alle outfits die ze gedragen heeft en waar enigszins goede foto’s zijn per kledingsoort gesorteerd. Dit waren 166 outifts en ik heb ze ingedeeld in de soort die ik het beste vond passen, dus er kunnen uiteraard menigsverschillen zijn. Zo kan ik iets een cocktail jurk vinden, terwijl jij het als een gewoon jurkje ziet.

Verreweg de meeste outfits, meer dan de helft, namelijk 56,02% van alle outfits (dit waren er 93) bestaan uit een top en een rok of een jurkje. Het is natuurlijk een look die veel gebruikt kan worden en voor vele gelegenheden geschikt is. Enkele voorbeelden van jurkjes die de Koningin droeg:

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ook droeg de Koningin geregeld een broekpak/top+broek. Dit gebeurd meestal tijdens reizen voor de VN, de Koningin heeft bijvoorbeeld meerdere keren een broek gedragen tijdens haar reis aan Ethiopië en Tanzania in December 2013. Ook tijdens de Olympische Winterspelen in Sotchji droeg de Koningin bijna elke keer een broek.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

In haar eerste jaar als Koningin droeg Máxima 14 keer een galajurk (een lange avondjurk). De meest bekende is toch wel haar prachtige blauwe inhuldigingsjapon. Andere avondjurken werden gedragen tijdens de reis naar het Caribisch deel van het Koninkrijk en tijdens bijv. het staatsbezoek van de President van China aan Nederland in maart.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ook heeft Máxima veel mantels gedragen tijdens dit jaar, wat natuurlijk erg begrijpelijk is, want als het winter is, moet je toch de auto uitstappen en ergens naar binnen lopen terwijl je niet even snel een jas kunt aandoen. Daarnaast zal de Koningin mantels gewoon mooi vinden en ook wel fijn vinden zitten.

Embed from Getty Images
Kleur kleding Koningin Máxima
Gala jurk 14 (8,43%)
Top+rok/jurkje 93 (56,02%)
Jas/mantel 14 (8,43%)
jurkje + open mantel/jas(je)/vestje 18 (10,84%)
Broekpak/top+broek 15 (9,04%)
Onbekend 2 (1,20%)
Jurk/pakje + omslagdoek 1 (0,60%)
Lange mantel/jas 1 (0,60%)
Cocktailjurk 7 (4,22%)
broekpak + jas/mantel 1 (0,60%)
166 outfits
Advertenties

One thought on “Máxipedia 2013-2014: de soort kleding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s