bezoek Prins Albert van Monaco

Afgelopen dinsdag en woensdag was Prins Albert van Monaco in Nederland voor een officieel bezoek. Zijn vrouw, Prinses Charlène, had gepland om mee te gaan, maar moest het bezoek op het allerlaatste moment afzeggen vanwege haar zwangerschap.

Prins Albert ging in de ochtend eerst op bezoek bij Min. Pres. Rutte, waarna hij naar Paleis het Loo in Apeldoorn ging. Koning Willem-Alexander stond hem hier op te wachten, waarna ze samen de nieuwe tentoonstelling over Alberts moeder, Prinses Gracia van Monaco, opende.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

In de avond was er een gala diner op Paleis het Loo. Koningin Máxima en prinses Beatrix hadden zich hiervoor bij het gezelschap aangesloten. Aangezien het ‘slechts’ een officieel bezoek was, had ik eigenlijk geen tiara’s verwacht, maar zo te zien is het door Willem-Alexander ingesteld dat ook bij officiële bezoeken tiara’s worden gedragen tijdens het diner. Tijdens Beatrix haar regeerperiode was dit absoluut niet gebruikelijk, en werden tiara’s alleen uit de kluizen gehaald tijdens staatsbezoeken. Koningin Máxima droeg een groene (zeer stijlvolle) jurk van Lanvin. Ik vind de japon super mooi, behalve de rare rits die aan de buitenkant is bevestigd en niet aan de binnenkant. Ze droeg hierbij de smaragden tiara (deze heeft ze slechts eenmaal eerder gedragen, in 2005), met het collier, de broche, oorbellen en armband. Prinses Beatrix verraste met een tiara die ze nog nooit eerder gedragen heeft, namelijk de kleine saffieren tiara, gedragen door -toen nog- Prinses Máxima in 2010 en daarna enkele keren door Prinses Margriet. Ze ziet er sprankelend uit!

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images
Advertenties

One thought on “bezoek Prins Albert van Monaco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s