Royal Tour 2014 – Dag 8 (Nieuw-Zeeland/Christchurch)

14 April: Bezoek aan Christchurch met een herdenking voor de 185 slachtoffers van een aardbeving in februari 2011. Daarna zal er gekeken en deelgenomen worden een een cricket evenement.  Het paar zal ook het nieuwe bezoekerscentrum van de botanische tuin openen.

 

Vandaag bezocht het paar Christchurch, een stad die het zwaarst getroffen werd tijdens de aardbeving van februari 2011. Er vielen 185 slachtoffers en enkele dagen na de aardbeving is Prins William ook naar het gebied gegaan om de getroffenen een hart onder de riem te steken. Het is dan ook zo dat vooral Prins William erg geliefd is in Christchurch en dat de mensen erg enthousiast waren dat ze nu ook zijn vrouw kunnen zien, die meteen de harten van de bevolking stal.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Eerst bezocht het paar een herdenking voor de slachtoffers.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Daarna was er een cricket evenement, waaraan enthousiast deelgenomen werd. (geloof me, ik heb geprobeerd om het spel te snappen en ik heb geprobeerd om er de lol van in te zien, maar het is écht een hele saaie sport). Gelukkig maken de gezichten van zowel William als Catherine heel veel goed!

Daarna opende het paar het nieuwe bezoekerscentrum van de botanische tuinen, door een slinger van bloemen door te knippen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Kleding: Hare Koninklijke Hoogheid Hertogin Catherine van Cambridge droeg vandaag een rood ensemble van ontwerpster Luisa Spagnoli met een zwarte riem. Ze droeg haar haren half vast. Ik vind het een zeer geslaagde outfit! De symboliek achter deze outfit is ook mooi. Het is niet alleen zo dat rood en zwart de kleuren zijn van de regio waarin Christchurch ligt, maar Catherine droeg deze outfit ook toen ze het condoleance register ging tekenen na de aardbeving in 2011 (dus nog voor haar huwelijk).

Embed from Getty Images

De Dag van Morgen (15 April 2014): Rustdag die privé gehouden wordt.

Terugkijken:

Twee speciale pagina’s:

Foto’s Getty & dailymail.co.uk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s