Royal Tour 2014 – Dag 1 (Nieuw-Zeeland/Wellington)

7 April: Aankomst op vliegveld Wellington. Daarna een traditionele welkomstceremonie en een inspectie van de erewacht.

Na maanden wachten was het vandaag (ofja, vannacht beter gezegd) zo ver! Eindelijk! De langverwachte en veelbesproken tour van William, Catherine & de kleine prins George is begonnen! *flessen champagne open*

Rond 12.00 uur plaatselijke tijd kwam het vliegtuig van de Royal New Zealand Air Force met daarin William, Catherine en George (én de hofhouding & kleding & hoeden etc.) aan op het vliegveld van de stad Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Het vliegtuig was een beetje te laat, want het weer en het zicht was erg slecht door de hevige mist en regenbuien. Het gezelschap had er toen al een vlucht van zo’n 22 uur opzitten in een Qantas (Australische vliegtuigmaatschappij) vliegtuig van London Heathrow Airport naar het vliegveld van Sydney (Australië), waarna ze moesten overstappen om door te vliegen (nog eens 3 uur) naar Wellington. Een hele reis dus! Ik vind het ook erg knap dat ze ondanks de lange vlucht én het super grote tijdsverschil (London-Wellington is +11 uur), er nog steeds zo vrolijk en fris uit zien!

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Catherine droeg George van de trap af en dat was niet het makkelijkste: het waaide erg hard, ze moest de leuning vasthouden, George vasthouden, haar rok omlaag houden en haar haren uit haar gezicht houden: kortom, een onmogelijke klus, maar toch is ze er min of meer in geslaagd want ze is én niet van de trap af gevallen én George is niet uit haar handen gevallen én de foto’s met de rok omhoog zijn niet ál te erg én haar haar zag er ondanks dat het een beetje verwaaid was er toch nog super uit! William daarentegen had het makkelijker en die liep dan ook zonder problemen de trap af. Ze werden verwelkomd door de Minister-President van Nieuw-Zeeland en zijn vrouw, die onder aan de trap stonden.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Nog wat mooie foto’s van Prins George & zijn ouders bij de aankomst:

Embed from Getty Images

Het gezelschap ging hierna door naar het Government House in Wellington (waar de Minister-President ook woont en hun verblijfplaats zal zijn voor de komende dagen) waar een speciale traditionele welkomsceremonie was georganiseerd (met de Maori, de traditionele inwoners) en William inspecteerde de erewacht. Zowel William als Catherine kreeg een Hongi, een soort neus-kus (zoals je ook wel op de foto’s ziet). George was ondertussen al binnen aan het spelen met de kleindochter van de Minister-President en zijn nanny.

Kleding: Hare Koninklijke Hoogheid de Hertogin van Cambridge droeg vandaag een mantel van Catherine Walker (het favoriete merk van schoonmoeder Prinses Diana) en daarbij een pillbox hoedje van Gina Foster. Erbij draagt ze een broche, geleend van Koningin Elizabeth, die zij gekregen heeft van het volk van Nieuw-Zeeland tijdens de tour na haar Kroning in 1953. De broche is gemaakt van diamanten en platinum. Ik vind het zeer geslaagd!

De Dag van Morgen (8 April): Rustdag die privé gehouden wordt.

Terugkijken:

Twee speciale nieuw pagina’s:

Foto’s: Getty Images

Advertenties

One thought on “Royal Tour 2014 – Dag 1 (Nieuw-Zeeland/Wellington)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s